Cuda i dziwy w dowodzie rejestracyjnym.

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Cuda i dziwy w dowodzie rejestracyjnym.

Postprzez DonQuijote88 » 19 gru 2011, o 22:35

Czołem Cliowicze!

Siedzę sobie dziś i przypadkiem rzuciłem okiem na dowód rejestracyjny mojego Cliolota. I co widzę? W polu D.2 mam wpisane B57205 a VIN zaczyna się się od VF1B57A05... Czy mi się wydaje czy ktoś tu się walnął?

Pozdrawiam,
DonQuijote88
DonQuijote88

Pokaż profil

Postprzez andrew83 » 20 gru 2011, o 10:14

ja mam "---" w tym miejscu :P

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 20 gru 2011, o 11:45

DonQuijote88 w tym miejscu w dowodzie rejestracyjnym wpisuje się:

D.2 typ pojazdu:
 wariant, jeżeli występuje,
 wersja, jeżeli występuje.

Ja np. mam wpisane:
D.2 B
-LBR7
-LBR7CF

Myślę, że chyba ktoś się pomylił i zamiast litery A wpisał Ci cyfrę 2 (możesz to wyjaśnić sobie w wydziale komunikacji).
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 20 gru 2011, o 15:35

:twisted: iod razu ci mówie z doświadczenia z walka w urzędzie nże to twoja wina :lol: Nie żartuje nie sprawdziłeś to zapłacisz za nowy dowód. W szoku byłem ale odbierając dowód masz obowiązek sprawdzić wsio

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez sudi » 21 gru 2011, o 13:55

ja miałem kiedyś w dowodzie wpisaną moc 82 KW a faktycznie miałem 82 KM i nic z tym nie robiłem
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez bharteq » 21 gru 2011, o 19:52

sudi, ja też mam podobne zamieszanie i nic z tym nie robie :)
Obrazek

Początkujący
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez sudi » 21 gru 2011, o 22:14

policja się do takich pierdołek nie przyczepia, najważniejsze żeby VIN się zgadzał ;)
jak jesteśmy w temacie to służbowo jeżdżę Fiatem Doblo Cargo po lifcie (2006 r.) i są niespójności odnośnie ładowności, numery homologacji w dw. rej. i na tabliczce się zgadzają ale już podane masy obciążeń na osi już nie, niektóre stacje diagnostyczne robią problem a inne nie widzą problemu :)
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez DonQuijote88 » 23 gru 2011, o 22:23

Wobec tego olewam to pod niskim ciśnieniem 8-)
DonQuijote88

Pokaż profil

Postprzez Klio5 » 3 sty 2012, o 15:19

Przy sprzedaży pojazdu możesz mieć problem z nowym nabywcą, lub ewentualnie jakiś nadgorliwy policjant, jak będzie na służbie w akcji, ustawionej na kontrolę pod kontem numerów to będziesz musiał korygować.
Klio5

Pokaż profil

Postprzez Klio5 » 3 sty 2012, o 15:27

To było do przewidzenia, już się męczyli z tą produkcją od kilku lat.Teraz tylko III, ale po II do Francji po bye bye się nie wybieram :wave:
Klio5

Pokaż profil

Postprzez sebaaa7 » 7 sty 2012, o 13:23

Ja miałem pomyłkę w ubezpieczeniu :) Kiedy zmieniałem ubezpieczyciela, w ostatni dzień zerknąłem na starą polisę, okazało się, że jest tam wpisany całkiem inny typ samochodu niż mój, spytałem 'nowego' faceta czy to było źle, okazało się, że pół roku jeździłem na nieważnym ubezpieczeniu, czyli tak jakbym go w ogóle nie miał ;D

Początkujący
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 15 sty 2012, o 00:30

andrew83 napisał(a):ja mam "---" w tym miejscu :P

jak wyżej
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Jabloniec » 18 sty 2012, o 09:20

sudi napisał(a):ja miałem kiedyś w dowodzie wpisaną moc 82 KW a faktycznie miałem 82 KM i nic z tym nie robiłem

problem zaczyna się w przypadku jakiejś kolizji. Pamiętaj ze ubezpieczalnie zrobią wszystko żeby odmówić ci wypłaty odszkodowania. Ja jak ubezpieczałem swoje to w jednej z ubezpieczalni, nie było pojemności 1764 cm3, tylko większe. Jak zapytałem czy to problem powiedział ze ubezpieczalnia może to zakwestionować w przypadku kolizji. Ale jak jest na prawdę, nie wiem??

Tak mi tylko powiedział koleś w TU, wiec powtarzam
Jabloniec

Pokaż profil

Postprzez Grippen » 18 sty 2012, o 09:26

DonQuijote88 napisał(a):Wobec tego olewam to pod niskim ciśnieniem 8-)

Więc zamykam
Podbeskidzie to nie Śląsk

Zlotowicz
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Majsterkowicz

Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne