Koniec epoki Clio II

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Koniec epoki Clio II

Postprzez mayn » 3 sty 2012, o 12:35

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 3 sty 2012, o 14:54

A v e ! Mayn !
Oczywiście, Ci panowie jak zwykle wiedzą co piszą.
INTERIA napisał(a):Ceny zaczynają się od 8 tys. euro, czyli są o połowę niższe niż w przypadku clio III.
:twisted:

Znaczy, że Clio III kosztuje teraz od 16 000 EURO :) Dawno nie byłem w salonie. W takim wypadku cieszę się, że już swoje kupiłem "po taniości" :)
Qrcze za sporo ponad 70 klocków 1.2 16V to bym raczej nie kupił :twisted: To wszystko w chwilę przed wejściem nowego modelu ? Musiałbym chyba iść do salonu VW tam mieli takie promocje na Polo 1.2 :)
Pozdrawiam TURBO
=======
Clio 2ph2 1.2 D7F Authentique + (granat)
Clio 3ph2 1.5 K9K Alize (beżowy)
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Adam4302 » 4 sty 2012, o 13:48

Zanim zaczniesz wyśmiewać sprawdź np na http://www.renault.fr ceny nowych samochodów we Francji. Clio III zaczyna się od 13650 ojro, clio campus od 10990. Europa panie :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 4 sty 2012, o 18:06

A v e ! Adam !
Adam4302 napisał(a):Zanim zaczniesz wyśmiewać sprawdź np na http://www.renault.fr ceny nowych samochodów we Francji. Clio III zaczyna się od 13650 ojro, clio campus od 10990. Europa panie :)

Czyli jak sam widzisz niestety tak jak napisałem. Pismak widział jakąś różnicę, ale nie potrafił tego przenieść "na papier'.
Dobrze, że matura z Matmy znowu jest obowiązkowa :twisted:

PS. Dodatkowo udowodniłeś, że skoro 10.990 = 8.000 to panowie z Interia.pl są najlepsi :) Poza tym C3ph2 1.2 16v jest już od 8 990 EURO i to z klimą (Alize) <- to jednak także Clio III :twisted:

Z tą Europą to bym nie przesadzał ..... różnica 1000 Euro na niekorzyść Campusa -> jakoś bym przeżył :lol:
Załączniki
c3ph2_fr.JPG
OFERTA FR :)
Pozdrawiam TURBO
=======
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Adam4302 » 6 sty 2012, o 16:10

Moja wypowiedź miała odniesienie do twoich drwin i porównań cen podanych w artukule i cen samochodów w Polsce. Ceny samochodów w Polsce od dawna są sporo niższe niż na zachód od Odry.
Jakbyś przeczytał cennik do którego się odniosłem to tam nie było wtedy jeszcze nic o clio campus "bye bye" więc nie mów nic o maturze i że 10 = 8. Tak samo nie było jeszcze promocyjnego Alize. Zresztą nadal nie ma go w konfiguratorze. Tam nadal ceny clio 3 się zaczynają od prawie 14.

Ale skoro już wypatrzyłeś clio 3 za 9, to aż dziwne że nie widziałeś clio II bye bye za 8.
Załączniki
bez tytułu.JPG

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 6 sty 2012, o 16:26

A v e! Adam !
Żałuję, że popsułem koledze Mayn'owi ciekawy temat.
Bardziej chodziło mi o to, że w Interii zwykle nie da się znaleźć informacji merytorycznych.
Wydaje mi się, że nie pomyliłem się w swym osądzie ?! Chyba, że jednak pismaki mieli rację z tym porównaniem ?!
Pozdrawiam TURBO
=======
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Adam4302 » 6 sty 2012, o 16:34

Czemu zaraz popsułem (ja też), ot temat ciągle trzyma się na górze strony ;) Fakt faktem, że pismaki jak zwykle trochę wyolbrzymili ale tym razem sens artykułu zachowali raczej jak trzeba.

Swoją drogą to ciekawe ile bye bye by musiało kosztować w Polsce żeby ktoś je chciał kupić.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rider5 » 6 sty 2012, o 18:08

Adam4302 napisał(a):Swoją drogą to ciekawe ile bye bye by musiało kosztować w Polsce żeby ktoś je chciał kupić.

Niewiele mniej od C3. Czy znajdą się chętni? Czas pokazał że wbrew pozorom tak, i to sporo. Przykładowo Fiat dobitnie to pokazał sprzedając jednocześnie punto classic i grande punto.
488, Maloo, R8, F4 Senna

Ekspert
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez maciek30_pl » 6 sty 2012, o 18:33

rider5 napisał(a):
Adam4302 napisał(a):Swoją drogą to ciekawe ile bye bye by musiało kosztować w Polsce żeby ktoś je chciał kupić.

Niewiele mniej od C3. Czy znajdą się chętni? Czas pokazał że wbrew pozorom tak, i to sporo. Przykładowo Fiat dobitnie to pokazał sprzedając jednocześnie punto classic i grande punto.

To samo jest z Octavia, jest produkowana starasz Octa za dobrą kaskę i chętnych jest tyle, że jak teraz zamówisz samochód to przed końcem roku może odbierzesz.

Ogólnie bdb rozwiązanie, masz to samo wyposażenie, nie wiem jak z silnikami ale kaska dobra i ludzie łykają jak ciepłe bułeczki :)

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez 5W30 » 6 sty 2012, o 20:27

Do kolegi turbo - clio 3 alize za 8990 Eur dla francuza jak za darmo tylko brać.
Co prawda francuskiego nie znam ale google tak więc sugeruje sobie przetłumaczyć. I jak to bywa w reklamie jest napisane od 8990 z * nie widzę opisu dla gwiazdki ale jak sobie wejdziesz w cennik na tej stronie to w nim clio alize 5 drzwiowe to wydatek powyżej 15 000 Eur.
Więc czyż by cena 8990 bez VAT lub w kredycie 50/50 ???????
Z takim wklejaniem reklam to jak ze słynnym kawałem radia erewań, że w paryżu rozdają mercedesy a to nie w paryżu tylko w moskwie i nie marcedesy tylko rowery i nie rozdają tylko kradną

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 15 sty 2012, o 00:38

5W30 napisał(a):dla francuza jak za darmo tylko brać

że słucham ? - to po pierwsze primo
TURBO ma rację - to po drugie primo
nie po rowerze tylko po pysku - to po trzecie primo
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez 5W30 » 17 sty 2012, o 22:07

..........dla przysłowiowego francuza z nad Sekwany oczywiście :D
co do cen nowych samochodów na zachodzie to niestety fakty są takie że są tam wyższe niż w naszym kraju
samochody używane stosunkowo młode nie bite i z normalnym przebiegiem również są droższe niż u nas wystarczy spojrzeć np. na niemieckie strony z ogłoszeniami
no chyba że okazja :D i potem się okazuje że wszyscy kupili okazyjnie :D

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 25 sty 2012, o 09:13

5W30 napisał(a):no chyba że okazja

niestety okazje bywają tylko w książkach
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne