Akcja Karetki Są Wszędzie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Akcja Karetki Są Wszędzie

Postprzez Klio5 » 15 mar 2012, o 21:17

W mieście to koszmar, z powodu małyc,h ciasnych uliczek, nie mówiąc już o osiedlach.Współczuje kierowcom.Czy w Austri obowiązuje na pewno przepis mówiący o tym, że wolny pas tworzy się juz w momencie tworzenia się korka w mieście, nawet gdy nie słychać sygnału ratownika :?: :?:
Klio5

Pokaż profil

Postprzez bodowp » 19 mar 2012, o 19:39

U nas nikt nie zjeżdża bo każdy za karetką się chce wbić i cały korek przejechać... Nieraz widziałem i aż się nuż w kieszeni otwiera jak takich "baranów" widzę... Zamiast zmieniać taryfikator i zwiększać pkt powinni zająć się czymś co może komuś życie uratować i unormować przepisy a nie zmieniać co parę miesięcy jedno i to samo... i za co biorą pieniądze?
Klubowicz

Zasłużony
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez loboboy » 21 mar 2012, o 19:34

bodowp napisał(a):U nas nikt nie zjeżdża bo każdy za karetką się chce wbić i cały korek przejechać...

brutalna prawda :evil:
ale moim okiem na przełomie ostatnich lat widać znaczną poprawę kultury jazdy na naszych drogach - może z pominięciem dwóch miast gdzie nigdy nic się nie zmieni (ale nazwy zachowam dla siebie) ;)
nie umiem zrobić userbara, muszę się nayepać!
Bananboy

Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez maciek30_pl » 22 mar 2012, o 14:08

Wiecie co, jest jeszcze jedna sprawa. Dzisiejsze samochody są bardzo mocno wygłuszone i ostatnio 2 razy by we mnie straż pożarna wjechała. Żeby było weselej to miałem wyłączone radio i słychać ich było dopiero jak byli jakieś 5m ode mnie :o

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Markiz » 27 kwi 2012, o 23:00

W Łodzi w zeszłą zimę się trafiło, ze kilku kierowców chcąc przepuścić karetkę wjechało na tory tramwajowe a tramwaj nie wyhamował i przytarł równo kilku samochodom boki uszkadzając je nielicho....
Ul. Konstantynowska pod wiaduktem kolejowym.
Markiz

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 29 kwi 2012, o 19:51

No właśnie, dobrze kilka osób mówi, w lepszych współczesnych autach bardzo słabo słychać silnik, a co dopiero odgłosy z zewnątrz, a jak się trochę głośniej (bez przesady) słucha muzę to już wcale nic nie słychać, a nie wiem czy wszyscy stojący w korkach cały czas obserwują z koncentracją co się dzieje dookoła, skoro i tak się stoi to większość ludzi słucha muzę i myśli o przyjemnych sprawach, tak mi się przynajmniej wydaje:) Kurcze a może to ze mną jest coś nie tak?:) Bo ja tak robię. Ale jak zobaczę za sobą karetkę to podsuwam się 30 lub 40cm do boku bo więcej się nie da, takie drogi i krawężniki.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne