Clio III 2.0 139KM

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio III 2.0 139KM

Postprzez ukasz6 » 17 lut 2014, o 14:36

Witam,jestem na kupnie Clio.Zainteresowałem się silnikiem 2.0 139KM. Dosyć rzadki stąd niewiele informacji o nim znalazłem.Generalnie czy auto z tym silniczkiem jest usportowioną wersją cywilnego Clio,czy to ten sam zawias,hamulce, a jedynie silnik jest mocniejszy?Po oględzinach widziałem,że wnętrze jest nieco bardziej sportowe (chodzi mi o fotele np).Ogólnie autko bardzo żwawe i chętne do współpracy.Jedynie brzmienie silnika mogłoby być bardziej sportowe,ale to da się lekko podreperować jakimś fajnym lekko basowym tłumiczkiem.Celowałem w C2 VTS,ale po jeździe próbnej skłaniam się do renault.Generalnie jeżdżę w miarę przepisowo, ale lubie sobie pare razy do roku pojeździć na torze,tak zupełnie hobbystycznie.Jakiś kjs też się zdarzy. Do tej pory męczyłem Yarisa TS 1.5 i starczało mi spokojnie na moje zapędy sportowe/umiejętności i możliwości.Na papierze dynamika auta wygląda też dobrze.8,5s do 100km/h to dla mnie w sam raz.Subiektywne odczucia też fajne- ot taki mocny wolnossący benzyniak upchany do małego auta.Liczę na wszelkie sugestie,podpowiedzi,oceny i komentarze.Pozdrawiam :D

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez piotres » 2 mar 2014, o 15:56

Czemu nie 2.0 sport ? wieksza podaż napewno na rynku.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 2 mar 2014, o 21:53

ukasz6 napisał(a):Zainteresowałem się silnikiem 2.0 139KM. Dosyć rzadki stąd niewiele informacji o nim znalazłem.

Silnik jest OK, w innych większych modelach Renault często spotykany.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne