Plasti Dip jak wygląda w praktyce

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Plasti Dip jak wygląda w praktyce

Postprzez szatboyslim99 » 8 sie 2014, o 15:34

Witam

Ciekaw jestem jak to wygląda w rzeczywistości czy powstają zacieki ,nierówności lub inne niedoskonałości.
Miał ktoś styczność?
Obrazek

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Pawel_90 » 10 sie 2014, o 20:12

Ja mam z Plastilakiem. Powiem tak nakładany z puszki jest średniej jakości. Lecą farfocle łatwo robią się zacieki. Generalnie lepiej wychodzi oklejenie elementu folią niż plastilakiem. Efekt z pistoletu jest o niebo lepszy widziałem na samochodzie i trzyma się lepiej niż z puszki.
Obrazek
CLIO 1.2 16V
Amaro

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez maciek30_pl » 10 sie 2014, o 21:38

Pawel_90, czytałem w ogóle opinie, że Plastilak to Polska podróba i jest beznadziejna. Ciekawe ile w tym prawdy.

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 18 sie 2014, o 16:50

też jestem ciekaw jak to w praktyce wygląda dwie puszki w Niemczech kosztują 30 euro, jak psiknąłem na plastikową etykietkę czy na regał robiły sie zacieki i w ogóle się to nie zamieniało w tą folie, chce pomalować tym felgi ale pytanie czy sie opłaca, do Plastidipu widziałem pistolet do rozprowadzania ale pytanie czy warto inwestować w to kase
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mihalek » 18 sie 2014, o 17:31

Akurat dzisiaj widziałem na żywo Audi A6 gościa który rozprowadza to na allegro i ma cały zrobiony w taki matowy niebieski ze złotawym odcieniem i powiem wam, że wygląda to genialnie. Nie przyglądałem się jakoś super ale jak przechodziłem obok to nie widziałem żadnych zacieków itd. Wygląda jakby był oklejony folią.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez marco6611 » 18 sie 2014, o 17:32

Chlopie :wtf: na felgi to sie nie nadaje. Jak zaczepisz rantem o np. kraweznik to sie zerwie wszystko, i tak z kardym elementem.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 18 sie 2014, o 17:59

z tego co czytałem to główne przeznaczenie tego jest na "foliowanie" felg i nawet na zdjęciu jest felga. Wiem, że robią tym całe auta ale moim zdaniem taniej chyba wychodzi okleić auto folią niż tym bo trzeba pare warstw nałożyć
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 18 sie 2014, o 18:27

no chyba że mowa o tym do malowania natryskowego, ale ten polski to wielka podroba
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 5 wrz 2014, o 15:04

hej, prześledziłem temat dokładnie w internecie, co do plastidipu innych firm, które oferują nam folie w spray'u, nadaje się ona tylko do felg samochodowych i trzeba nałożyć parę warstw na jedną felgę, przeciętnie chodzi na felge jedna puszka. Pozwala to nałożyć odpowiednią grubość by folia nie była tak podatna na uszkodzenia, ale folie w spray'u są ciężkie do utrzymania czystości lecz to samo tyczy się malowania natryskowego. Podczas malowania natryskowego najlepiej jest położyć parę grubych warstw lekieru, ponieważ pokrywa się on równomiernie i jest łatwy przy ściąganiu bo jest bardziej elastyczny, przy cienkich warstwach ciężko się go usuwa. Plagą jest dla takiego malowania robactwo, które kończy swój żywot rozbijając się o samochód.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez marco6611 » 6 wrz 2014, o 12:13

wojtuq napisał(a):nadaje się ona tylko do felg samochodowych i trzeba nałożyć parę warstw na jedną felgę,

Rzeczywiście efekt po nałożeniu jest super :thumbup: ale wadą tego jest to , że np. przy otarciu felgą o krawężnik nie skończy się na małej rysce a zerwaniu sporego fragmentu plastidipu :thumbdown: tak samo jest z uderzeniami od kamieni, tu się nie skończy małym odpryskiem tylko naderwaniem całej struktury :doh:
wojtuq napisał(a):folie w spray'u są ciężkie do utrzymania czystości

święta prawda, :)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne