Czy do Clio III zmieści się... rower?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Czy do Clio III zmieści się... rower?

Postprzez gensior » 16 lut 2015, o 22:48

Witam
Pytanie może dosyć dziwne, ale jako, że aktualnie nie mieszkam w domu w którym został mój rower nie mam nawet jak sam tego sprawdzić, a może któś z Was ma doświadczenie w przewożeniu rowerków w samochodzie.
Clio w wersji hatchback, rower pełnowymiarowy, trekking, czy istnieje możliwość upchania go do środka? Oczywiście ze złożonymi fotelami tylnymi, czy nawet przednim jeżeli jest taka potrzeba oraz rower z wyjętym kołem przednim.
Zima w tym roku nijaka, pewnie niedługo przyjdzie wiosna więc chętnie przywiózł bym sobię rower, jednak mam spore wątpliwości co do pojemności Clio:(

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafcio25 » 17 lut 2015, o 13:36

ja kiedy przewoziłem swój rower, to demontowałem oby dwa koła. Kiedy próbowałem tylko ze zdjętym przednim brakowało kilka centymetrów żeby się zmieścił. Mój rower ma rame 21"(chyba, bo nie jestem pewny teraz) i koła 28". Z przednim fotelem nie próbowałem kombinować bo miałem pasażera.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez sudi » 17 lut 2015, o 14:44

Po zdjęciu kół powinien się zmieścić (oczywiście ze złożonymi siedzeniami). Mój (były) rower mieścił się i chyba wystarczyło odkręcić przednie koło. Miałem kozę na pełnej amortyzacji. Jak się nie będzie mieścił to zawsze można pokombinować z odkręceniem kierownicy.
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez gensior » 17 lut 2015, o 17:53

Ok, czyli nadzieja jest:) najlepiej jakby wystarczyło zdjęcie tylko przedniego koła. Dziękuję.
Teraz pozostało czekać do sympatyczniejszych temperaturek na dworze.
Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez PCT » 17 lut 2015, o 18:49

W Clio 2 wiozłem rower po złożeniu części tylnej siedzenia. Musiałem wymontować obydwa koła z roweru, błotnik tylny i bagażnik. Koła 28 cali stały obok ramy podczas transportu. Błotniki zostawiłem w domu i bagażem. Trochę jeżdżę rowerem i takie przewożenie mi odpowiada.
PCT

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mayn » 17 lut 2015, o 19:49

Swobodnie wejdą 2 rowery górskie po zdjęciu kół przednich.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez krzysiek_ » 18 lut 2015, o 21:55

Ja w sporcie (PH1) wożę rower tak :mrgreen: :

Obrazek

Początkujący
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez gensior » 18 lut 2015, o 22:07

Fakt, ładnie się mieści. Z trekkingiem na 28 calach może być więcej problemu, ale teraz już wiem, że się da:)
Dzięki wszystkim za odpowiedzi

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez PCT » 23 lut 2015, o 17:00

Treking po ściągnięciu dwóch kół mieści się w pionie. Przynajmniej u mnie.
PCT

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Danzel » 23 lut 2015, o 21:19

Ja do swojej Clio 16V zmieściłem takiego (tylko że bez przedniego koła i złożona kanapa, nie którzy mówią na to motor więc rower tym bardziej powinieneś zmieścić :D )
Obrazek
FRyyyyyyyytki

Początkujący
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez leśnik » 23 lut 2015, o 21:46

Obrazek

corsa dużo mniejsza od clio III a udało się upchać dwa rowery MTB :D
jak się chce to można
Obrazek

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez 8v » 28 lut 2015, o 22:09

Szkoda, że nie można wymontować tylnego oparcia mi to niestety przeszkadza
Citroen C3 1.1 Furio 2007. C3-ph1 1.2 16v Wind 2008.
8v

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez AdamKce » 28 lut 2015, o 23:00

wyciagasz 2 kola, rozkladasz koc na tylna kanape i rower wchodzi na stojaco na kanape.
ja tak przewoze 2 rowery DUŻE. Specjalnie kupowalem z szybkim montażem kół.
Kola za fotel kierowcy albo tez na stojaka i masz caly bagaznik wolny.

Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez spioch » 28 lut 2015, o 23:26

Ja kiedyś w maluchu wiozlem 2 rowery, koła zdjęte i weszło bez bulu, wiec i do clio wejdzie.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Cukier84 » 22 mar 2015, o 16:50

Super czyli wejdzie. Wlasnie bede co weekend przewozil rower, mam zamiar pozwiedzac jure krakowsko czestochowska.
vel Lukaszes84

Klubowicz
Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne