Przegląd po 11050 w ASO?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Przegląd po 11050 w ASO?

Postprzez rafma1 » 4 lip 2015, o 20:41

Witam

Proszę o udzielenie informacji w sprawie przeglądu samochodu Renault Clio Grandtour Tce 0.9 (benzyna)

Auto odebrane z salonu Renault na początku m-ca sierpień 2014.

Obecny stan licznika 11050 tys,km

Dziś wyświetlił się komunikat na głównym wyświetlaczy w aucie że za 30 dni zaplanuj swój przegląd...

Zalogowałem się na stronie Renault Mój program przeglądu i po wpisaniu swojego stanu licznika zostałem poinformowany o wyborze ustalenia terminu przeglądu w ASO jak również że przegląd będzie obejmować :
Przegląd serwisowy (A)
Wymiana filtra kabiny (a)

Przegląd należy wykonać do 06.08.2015

Moje zapytanie jest następujące jakie mogą być koszty takie przeglądu w ASO jak również co taki przegląd będzie obejmował oprócz tych elementów które wymieniłem powyżej ?

Wogóle czy taki przegląd jest konieczny jak również czy kompetny przegląd w Renault jest wykonywany w okresie gwarancyjnym po przejechaniu 30 tys km lub po 2 latach od zakupu samochodu?

Proszę o info,Dzięki

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 6 lip 2015, o 09:54

koszta jak się nie mylę to będą gdzieś około 700zł, co dokładnie wymienią nie pamiętam. Jak pamiętam to przegląd robi się co 30tyś albo co roku, więc raczej będziesz musiał i jeśli nie chcesz stracić gwarancji to musisz go wykonać. Ja w moim aucie pierwszy przegląd robiłem przy nie całych 20tyś bo minął rok. Co roku masz inne rzeczy wymieniane, w drugim roku jest wymieniany filtr powietrza i coś jeszcze, najlepiej opłaca się robić przegląd jak wymieniasz olej bo wtedy jest najtaniej.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ron26 » 6 lip 2015, o 16:00

Wymiana filtra kabiny i przegląd A cena 250 zł

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 7 lip 2015, o 10:10

to czemu mnie skasowali prawie tyle?
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ron26 » 7 lip 2015, o 10:46

Lisowski RENAULT i DACII NOWY SĄCZ w czwartek byłem i tyle zapłaciłem czyli 200.88 zł (wymiana filtra kabiny i przegląd serwisowy A)
Ostatnio edytowano 24 lip 2015, o 06:14 przez ron26, łącznie edytowano 2 razy

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 7 lip 2015, o 17:53

masakra sorrki cena pomyliła mi się z przeglądem B, za a płaciłem w niemczech i bylo to jakieś ponad 100 euro
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne