Clio IV akcja serwisowa - brak informacji z Renault

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio IV akcja serwisowa - brak informacji z Renault

Postprzez caerbanog » 8 cze 2016, o 20:07

Dzisiaj z nudów poszukałem sobie informacji odnośnie akcji serwisowych Clio IV i jak to mówią "szukajcie a znajdziecie".
Sprawa z 20 lipca 2015 i zero informacji z Renault, ponad rok czasu - a sprawa dotyczy usterki przewodów hamulcowych.

Tutaj link: https://uokik.gov.pl/download.php?plik=16690

Tak w ogóle polecam po prostu w google wklepać nr vin i nie trzeba rozdrabniać się na poszczególne akcje.

Czy ktoś orientuje się jaki czas ma firma na poinformowanie klienta ? czy to nie jest przegjęcie, że przy takiej usterce przez rok nie dostałem info...

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez mayn » 8 cze 2016, o 20:16

Było o akcjach serwisowych, jest temat o tym. Poszukaj.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez caerbanog » 8 cze 2016, o 21:15

mayn napisał(a):Było o akcjach serwisowych, jest temat o tym. Poszukaj.

Tak zgadza się, temat : http://www.klubclio.pl/viewtopic.php?f=8&t=36107

Ale nie ma tam odpowiedzi czy firma Renault ma obowiązek poinformować mnie o takiej usterce. Oczywiście w pierwszym poście błędnie obliczyłem czas , powinno być określenie niespełna rok.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez MrHT » 8 cze 2016, o 23:10

Jest Twój vin na tej liście? Ogólnie dziwna sprawa bo zazwyczaj dzwonią... Może załóż sobie konto na moje renault - wydaję mi się, że wtedy informacje będziesz miał na bieżąco - na email.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wszalaty » 9 cze 2016, o 07:32

Ja, mimo to ze mam konto ma moje renault, dostałem stosowne pismo, tak latem 2015 roku. Nic nie wykryli i po 15 minutach było po sprawie. Clio IV Grandtour.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez caerbanog » 9 cze 2016, o 20:22

MrHT napisał(a):Jest Twój vin na tej liście? Ogólnie dziwna sprawa bo zazwyczaj dzwonią... Może załóż sobie konto na moje renault - wydaję mi się, że wtedy informacje będziesz miał na bieżąco - na email.

Tak mój vin jest na liście.
Co do konta w moje renault zaświeciła mi się lampka i rzeczywiście jak kupiłem samochód w 2014 r. założyłem sobie tam konto, ale później zapomniałem o serwisie.
Dzisiaj zalogowałem się i rzeczywiście na górze jest informacja że mam się umówić do salonu, nie zmienia to faktu że moim zdaniem przy takiej możliwej usterce dotyczącej układu hamulcowego po braku mojej reakcji przez taki czas Renault powinien się w innym sposób do mnie dobijać.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 20 cze 2016, o 19:05

Ogólnie to Renault wysyła powiadomienie pocztą ale mogło się to zmienić jak usprawnili strone mojerenault.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne