[2 faza 1] Jaki sterownik zamka centralnego

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

[2 faza 1] Jaki sterownik zamka centralnego

Postprzez RedClio » 11 lis 2016, o 12:53

Witam.
Moja siostra ma Clio 2 Faza 1, w którym jest fabryczny zamek centralny. Niestety jest on zepsuty, i jest zamontowany moduł zamka centralnego Maxi Car. Problem w tym, że ten Maxi Car to totalna kaszana, raz działa, raz nie, baterie szybko się wyładowują, ogólnie nie polecam.
Chciałem jej zainstalować w aucie coś innego, stąd moje pytanie, czy macie jakieś SPRAWDZONE sterowniki zamka centralnego (radiowe) które możecie polecić?"

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 12 lis 2016, o 02:02

Maxi car nie jest zły, z tym mogą być problemy bo albo jest już wiekowy albo źle podłączony. Tak naprawdę wszystkie sterowniki tego typu są robione na jedno kopyto. Baterie szybko padają znaczy w pilocie? Normalnie powinny wytrzymywać 4 - 5 lat.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez RedClio » 12 lis 2016, o 08:44

Kombinator, z bateriami chodzi o to, że jak są świeże, to wszystko działa przez kilka tygodni, potem przestaje działać otwieranie, no i na końcu wszystko zaczyna działać losowo.

Wiem, że ten sterownik złe działa, bo podłączyłem go do swojego zasilacza laboratoryjnego i było to samo w domu. Nie sądzę żeby był źle podłączony, w końcu co tam można pomylić?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 12 lis 2016, o 16:33

Uwierz mi że trafiają się czasem takie asy, że pompę paliwa odwrotnie potrafią podłączyć ;) Wymień samą centralkę i wszystko powinno wrócić do normy
Clio 1 ph2 1.4 Alize

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez RedClio » 17 lis 2016, o 20:48

Mój poprzednik się nie postarał jeśli chodzi o montaż zamka centralnego, przewody były tylko skręcone i zaklejone izolacją :crazy:. Wyrzuciłem wszystko i założyłem sterownik Noxon T5. Wszystko działa, zasięg dużo lepszy w porównaniu z poprzednim. Temat uważam za zamknięty, a Tobie Kombinator dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 17 lis 2016, o 22:28

Mówiłem że są talenty ;) Może pod blokiem robił... chociaż ja też masę elektryki pod blokiem wykonałem ale jest coś takiego jak przetwornica 12V - 230V i lutownicę spokojnie można pod to podłączyć i normalnie lutowałem.
Polecam się na przyszłość ;)
Clio 1 ph2 1.4 Alize

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne