Clio 2 1998r 1.2

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 2 1998r 1.2

Postprzez majorqWW » 28 sty 2017, o 11:42

Sorki za jakośc zdjęcia ale nie mam jak narazie zrobić lepszego.

Zdjęcie001.jpg

Moje pytanie brzmi co dalej? Z tego co mechanik mi mówil na szybko nie ma co robić z 2klocki bym musiał wrzucić, żeby doproadzić to do łądu - co jest nie opłacalne.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Suchy2 » 28 sty 2017, o 11:53

Możesz popytać po auto demontażach, czy przyjmą np bez płacenia samą budę. Jak tak to im daj bez pieniędzy, auto wyrejestrujesz, a części możesz sobie wymontować i spylić na allegro, albo kupić drugiego ten sam model i mieć zaopatrzenie do niego.
Clio I PH 3 1997
126p FL 1991

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez nxZy » 28 sty 2017, o 13:43

clio kupić to teraz nie problem, masz takie same clioo za 2-4tys, tego na części i wsio ;)
Moje Renault Clio II 1.4 RT 8v 98' https://www.facebook.com/clio1998/

Link do mojego wątku Granatowy Clio http://klubclio.pl/viewtopic.php?f=32&t=35825

Mazda 3 BK 2.0 LF 2004 150KM

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 28 sty 2017, o 14:05

Można jeszcze sprzedać w całości na części .Nie każdy ma możliwość rozbiórki i smykałkę do tego.
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Zgreg » 28 sty 2017, o 18:20

Wszystko zależy od stanu podzespołów; silnik, skrzynia, zawieszenie. Jak są niewyjeżdżone, to możesz szukać zdrowej budy z padniętym silnikiem i przekładać (sam, lub u kogoś). W przeciwnym wypadku zezłomować i szukać innej sztuki.
Mam nadzieję, że wszyscy cali i tylko auto pogniecione.
Ładniejsza siostra Williams Baccara

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 28 sty 2017, o 19:14

Z tego co się orientuję to płacą obecnie bardzo mało za kasację auta ,przynajmniej w Małopolsce .Ma na to wpływ niska cena złomu stalowego.
Lepiej jest sprzedać ,ogłaszając całe auto na części ,oczywiście też za rozsądną cenę .Jeżeli by przekładał do innej karoserii -z papierami ,to i tak swoją budę musi zezłomować ,żeby ją wyrejestrować. Dowiadywałem się o możliwość zezłomowania samej karoserii ,to powiedzieli mi ,że muszę jeszcze dopłacić.
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Drut12 » 28 sty 2017, o 19:26

Jak ja złomowałem samą budę to dorzuciłem złomu, tyle aby waga się zgadzała.
C1 ph2 95' 2.0 8v F3R
C2 ph1 00' 1.2 8v D7F + LPG
M2 08 GT 1.9 8V F9Q

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Zgreg » 28 sty 2017, o 19:33

Wystarczy, żeby waga się zgadzała i podzespoły, a przecież są graty z dawcy. Może nie każdy autozłom tak przyjmie, ale znajdzie i taki.

Kolega ostatnio pytał o kompletne tico, to mu powiedzieli 200 PLN :shock: .

Widzę, że kolega był szybszy.

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez majorqWW » 29 sty 2017, o 12:40

A podpowiedzcie mi jak najszybciej/najłatwiej spuścić paliwo z baku? Szkoda 3/4 baku. Od razu mówię nie mam żadnych pompek:).

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Drut12 » 29 sty 2017, o 13:04

Ściągasz dekiel z pompką i pływakiem, wkładasz wężyk, obok auta stawiasz bańkę o odpowiedniej pojemności i zasysasz :D .
Bardziej ekstremalny sposób to odpięcie przewodu o listwy i podpięcie się pod przekaźnik od pompy paliwa.
C1 ph2 95' 2.0 8v F3R
C2 ph1 00' 1.2 8v D7F + LPG
M2 08 GT 1.9 8V F9Q

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Termi » 4 lut 2017, o 21:18

Aleś ją załatwił, aż żal patrzeć... Na niektórych szrotach za kompletne auto płacą ok 500 ale nie wiem czy w takim stanie.
Co do spuszczania paliwa to tak jak mówił drut12 albo jeśli nie chcesz podłączać akumulatora pod auto to wyczepiasz przewód zasilający listwę wtryskową i pompę uruchamiasz na krótko z osobnego akumulatora - Dwa grube przewody, żółty plus, czarny masa. Wypinasz wtyczkę i na krótko podajesz zasilanie na odpowiednie piny pompy, która jest pod tylną kanapą.
Poza tym to jest jeszcze Clio 1 ph3 a nie clio 2 ph1
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Zgreg » 5 lut 2017, o 00:19

Tylko uważaj, bo pary benzyny są mocno wybuchowe. Łatwo zrobić sobie krzywdę.

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez majorqWW » 5 lut 2017, o 10:11

Benzyna już spuszczna, najprostszym sposobem. Rurka do baku i zassys heh. prawie 30 l spuszczone..

Co do tego, że ją załatwiłem. 80 km/h i brak mozliwosci skretu na lekkim łuku = skoszone 7 przęseł betonowych + furtka

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez dudix83 » 6 mar 2017, o 20:26

ten brak mozliwosci skretu wynikal z poslizgu czy jakiejs awarii ?

sprzedaz auta na czesci jest raczej oplacalna - na bank znalazlby sie jakis amator na kompletna przekladke do angola.....

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne