[Clio 4] Akcesoria/zmiana wizualna

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

[Clio 4] Akcesoria/zmiana wizualna

Postprzez Enrizzto » 7 gru 2017, o 20:42

Cześć, mam już Clio kilka lat i chciałbym odświeżyć coś w samochodzie. Co można dodać, zmienić w wyglądzie w tym modelu? Myślałem nad zmianą ramek głośników, dodać podłokietnik, maty podgrzewające fotel i podświetleniem nóg co o tym myślicie?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 7 gru 2017, o 23:42

tu masz pole do popisu budżet worek bez dna to co wymieniłeś to pikuś
moim zdaniem odświeżenie to zmiana zderzaków na gt lub rs, wirus, obniżenie + dystanse, obicie skórą kierownicy oraz deski i boczków + alcantara (na wersję gordini z clio 3), wymiana siedzeń na gt lub rs podsufitka alcantara to tak na początek resztę niech koledzy doradzą
podgrzewanie sobie odpuść chcesz żeby żonka nie miała z ciebie pożytku :)
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 9 gru 2017, o 21:23

dezerter, wiesz to zależy jaki kto ma budżet jedni nie chcą pakować nie wiadomo ile bo wolą wydać na coś innego a zrobić sobie lekkie odświeżenie a innych stać na wiele więcej bądź auto to dla nich wizytówka. Ale fakt to co wymieniłeś to jest zmiana wizualna ja bym do tego dołożył jakieś oklejenie samochodu napewno dachu i zderzaka przedniego do tego dołożyłbym wymianę przednich reflektorów na initiale paris albo na ledowe do tego tylne lapmy na ledowe z wersji po lifcie albo takie jak można kupić na allegro. Do tego sportowy tłumik, szersze opony, można dołożyć na przedniej szybie pasa ochronnego przed słońcem, profesjonalna polerka by odświeżyć lakier i nadać mu wyglądu jak auto wyszło z fabryki. Co do wnętrza zmiana nagłośnienia dodanie tweeterów wraz z wygłuszeniem plus jakaś tuba ale nie koniecznie jak to lubi, na niemieckim ebay'u jest specjalne oświetlenie boczków super to wygląda, dodanie lampki z tyłu bo tam jest ciemno do tego w bagażniku po drugiej stronie będzie więcej światła, wymiana podświetlenia pokręteł od ogrzewania, wymiana radia na newfron, można zmienić gałkę zmiany biegów na tą z RS. Dużo można tego wymieniać.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 9 gru 2017, o 23:23

dlatego napisałem worek bez dna ;)
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 10 gru 2017, o 21:32

a no worek bez dna
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez noclif » 19 gru 2017, o 01:06

A to tak w sumie korzystając z okazji zapytam.
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5ABA620E Podwójny wydech w tym przypadku - wiem, że to atrapa, ale ktoś może wie gdzie można takie cudo dorwać? Foto z tureckiej grupy na fb, ale ciężko się z nimi dogadać.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 19 gru 2017, o 01:46

Szukaj na niemieckij ebay.de jak tam nie bedzie to jedynie Turcja ale oni nie maja wysylki do polski albo aliexpres
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez noclif » 19 gru 2017, o 22:25

Wiesz może pod jakim hasłem szukać? Po angielsku jeszcze bym ogarnął, ale gorzej po niemiecku.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 19 gru 2017, o 23:56

Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez noclif » 20 gru 2017, o 00:53

Dziękuje!

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 26 gru 2017, o 21:10

Znalazłeś coś
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez sasio » 27 gru 2017, o 06:16

Ktoś przyklejaŁ u siebie te listwy chrom wzdłuż okien ?
Podejrzewam że trzyma się na taśmę, jak to z trwałością?
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez noclif » 27 gru 2017, o 15:44

Wojtuq, na razie niestety nic. Bardziej interesowałaby mnie jakaś atrapa, a niekoniecznie przerobienie całego wydechu - a tylko takie zestawy tam widziałem.

Sasio, masz jakiś link do tych listw? Widziałem kiedyś na allegro, ale aukcje wygasły i pewnie tytuły pozmieniali, bo nie mogę wyszukać.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 27 gru 2017, o 17:26

Nowe są na taśmę 3M Jak się trzymają tego powiedzieć nie mogę bo tego nie potrzebuje. Widziałem tez używane ale z nimi różnie bywa bo mogą przyjść pogiete
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne