[Clio 3 Faza 2] Felgi alu 17'

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

[Clio 3 Faza 2] Felgi alu 17'

Postprzez nelo1908 » 9 sie 2017, o 22:55

Witam wszystkich serdecznie,

noszę się z zamiarem kupna nowych felg do clio 3 1.2 tce. Czy te z linku poniżej będą okej? Zgaduję, że będę musiał chyba obniżyć (będę wdzięczny za refleksje jak najlepiej to zrobić o i ile cm). Obecnie felgi 15'.

http://allegro.pl/alufelgi-17-renault-c ... 01019.html

Z góry dzięki za pomoc i info! :)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 10 sie 2017, o 10:15

Piękne felgi.
SPOKOJNIE BĘDĄ PASOWAŁY...ale z tym rozmiarem opon 205/45/17 albo nawet z 205/40/17..na pewno 205/50/17 będą już za duże bo sprawdziłem to osobiście u siebie.
To taka rada na przyszłość jakbyś chciał założyć wyższy profil na 17 calowe felgi w przyszłości... Będą ocierały delikatnie o nadkola przy skręcie...
Ja mam teraz taki sam rozmiar opon jak te z ogłoszenia u siebie na alufelgach od Captura w clio 3 1,2 tce...i wszystko jest ok...życzę udanego zakupu bo felgi na prawdę piękne...a potem może jakieś fotki felg na aucie? ☺
Pozdrawiam

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez nelo1908 » 10 sie 2017, o 17:10

Super!
Dzieki wielkie za informacje i pomoc ;)
Takie jeszcze dwa szybkie pytanka, czy obnizales samochod, czy zostawiles jak bylo? Jakies dystanse byly Ci potrzebne?
Planuje je kupic w przyszlym tyg, wybieram sie tez na detailing, wiec mysle , ze w przyszlym tyg, w piatek bedzie po wszystkim i uda mi sie cos zamiescic ;)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 10 sie 2017, o 19:20

Nie obniżałem auta...natomiast patrzyłem na et tych felg które chcesz kupić i mają et 44...moje alu mają et 40 i mimo to chowają się trochę w nadkolach... Do et 44 na pewno przydadzą się dystanse...Bo one siedzą jeszcze głębiej w nadkolu.
Czekam na fotki twojej fury po wszystkich zabiegach... Powodzenia.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez nelo1908 » 22 sie 2017, o 18:51

Obiecane foty ;)

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Doesnt » 22 sie 2017, o 19:10

Fajne :clap:
+ pakiet look - niebieski

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 22 sie 2017, o 19:49

Piękne te alufelgi...idealnie się komponują z kolorem auta...i nawet nie potrzebują dystansów...czy zamierzasz dołożyć?
Bardzo fajna klijówka kolego...gratuluję zakupu...masz gdzieś więcej fotek tego autka?

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ludwik93 » 22 sie 2017, o 20:06

według mnie dystanse mogłyby wpaść ;) ja schowałem w nadkolach 8,5j z et29 i 9,5j z et32 w 18 calach ;) co prawda były duże naciągi, z tyłu nawet niedociągi ale udało się ;) na przyszły sezon planuje jeszcze szersze rolki wepchać :D
fotka dla zobrazowania:
Obrazek
co francuskie jest najlepsze !!

OEM+ low Clio III by ludwik93 ( będzie low ;) )

Clio na FB (zostaw like ;) ) : https://www.facebook.com/RenaultClioIIIbyludwik93
insta: ludwik93 :dance:

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez pawlos123 » 23 sie 2017, o 15:21

Ekstra to wygląda.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez kamjan » 23 sie 2017, o 18:52

Rewelka! Świetnie dobrane :) Zazdroszczę!

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez nelo1908 » 24 sie 2017, o 18:15

Dzieki wielkie za mile slowa ;)
Generalnie nie planuje tego obnizac, zastanawialem sie nad dystansami, ale tez w jakims stopniu zadowala mnie to w obecnym stanie, a z drugiej strony i tak wiekszosc czasu jezdzi nim teraz narzeczona i nie wiem czy jestem na tyle odwazny :D w planach mam jedynie oryginalna lotke na tyl i dokladke na zderzak przod, zakupilem juz ten pseudo dyfuzor na tyl plus dokladke atrapy wydechu, ale nie wiem jak to bedzie z tym wygladac, musze zobaczyc czy daje rade.

We wtorek/srode postaram sie wrzucic jakies nowe fotki, moze juz z lotka itd.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez kamjan » 5 wrz 2017, o 19:58

Myślę, że dystanse nie są potrzebne. Dobrze jest jak jest :) Pozostałe plany bardzo ciekawe, chętnie obejrzę. Może sam się zainspiruję :) pozdr

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez nelo1908 » 14 wrz 2017, o 12:10

Jak na razie dorzuciłem ten pseudo dyfuzor i atrape wydechu +15 hp :P

Czekam na odp z aso i sprzedawcy co do calej reszty elementów

Obrazek

Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 28 lut 2019, o 14:04

nelo1908, Trochę stary temat ale może się odezwiesz ;)
Szukam właśnie takich felg. Ciężko je złapać. Za nowe Renault chce ponad 1000 za jedną, więc odpada.
Gdzie oprócz allegro i olx mogę szukać?

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne