Clio 1.8 16v wypadajaca polos

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 1.8 16v wypadajaca polos

Postprzez waszkaraz-79 » 16 wrz 2019, o 21:15

Witam,prosze o pomoc,jestem od niedawna nieszczesliwym właścicielem Clio 1.8 16v z 1992r,poraz kolejny wypadła półoś z lewej strony co skutkuje uziemieniem auta,wiem że to częsta usterka,co jest przyczyną i jak można to naprawić,ulepszyc żeby działało w miarę bezawaryjnie,nie mam zamiaru katować auta,ale wiadomo że to auto lubi jeździć szybko,napiszcie od czego zacząć,pozdr

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 17 wrz 2019, o 07:54

Trzeba dorobić zabezpieczenie które bedzie zapobiegać wypadaniu cofnięciu się segera.
Odezwij się na pw to Ci przez tel wytłumacze jak to ogarnąć.
CLIO 1,8 16V GRAND PRIX NR 365 96;
CLIO 2.0 8V SWAP z LAGUNY 95;

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 17 wrz 2019, o 10:13

Zobacz w moim temacie masz fotki. Piotrek z maxi reno ogarnia to z montażem

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Termi » 20 wrz 2019, o 01:36

Kupując nowy zestaw tego segera, powinien być spokój. Zestaw ma dwie części, jeśli zakładasz to co wypadło to wypadać będzie, bo podkładka jest wyrobiona. A zestaw kosztuje 30 czy 40 zł i jeśli nie jeździsz w rajdach to wystarczy, mi nigdy nie wypadł, tyle że co zmiana skrzyni to zmiana zestawu segerka.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez waszkaraz-79 » 20 wrz 2019, o 10:55

Wymieniłem już dwukrotnie na oryginalne,seger plus podkładka,i dodatkowo ostatnio mały spaw,i dupcia blada,wypadlo znowu,nie gonię w rajdach,ale wiadomo że auto lubi jeździć dość szybko

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 20 wrz 2019, o 23:56

To dziwne, ja też dość ostro potrafię jeździć a nigdy mi nie wypadł. Pozostaje Ci metoda CZUCZU ale skrzynia do rozebrania
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne