Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

marcin1025 napisał(a):Trzeba coś płacić

Anna Maria | ||

Termi napisał(a):Na forum jest jak to zrobić ale tylko do przodu. Gorzej jak nowy zegar ma więcej km niż faktycznie mieliśmy.
Da się to zrobić i sam to potrafię. Jedź do ogarniętego elektronika samochodowego to ogarnie temat.

czesiek1989r napisał(a):W moim przypadku był potrzebny programator który odczytał pamięć 93C56 i program eeprom. W pliku szuka się wartości przebiegu, zmienia i wygrywa z powrotem
przeklinak napisał(a):Termi napisał(a):Na forum jest jak to zrobić ale tylko do przodu. Gorzej jak nowy zegar ma więcej km niż faktycznie mieliśmy.
Da się to zrobić i sam to potrafię. Jedź do ogarniętego elektronika samochodowego to ogarnie temat.
Tylko skoro elektryk nie był przy wymianie licznika to czy zechce zmniejszyć przebieg, a żeby nie mieć później problemów z całym tym procederem

vel Lukaszes84 | ||

Cukier84 napisał(a):Z racji tego że zmieniałem wyświetlacz u siebie, trochę zmartwiliście mnie tym że muszę zgłosić ten fakt na SKP i tu jesteście w błędzie.
Byłem żeby wszystko było po bożemu i otrzymałem odpowiedź że skoro stan jest dokładnie taki jaki był nic nie trzeba zgłaszać, tyczy się to nawet wymiany całego licznika.
Przebieg przynajmniej w fordzie jest zapisywany równolegle w kilku modułach i kantowanie w moim przypadku jest bezcelowe bo trzeba było by dokonać programowania od nowa każdego modułu co jest nie opłacalne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości