Clio IV 2014 nawigacja nie pokazuje mapy

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio IV 2014 nawigacja nie pokazuje mapy

Postprzez MikaClio4 » 31 mar 2021, o 16:35

Witam forumowiczów
Nie wiem czy w odpowiednim dziale piszę z tym zapytaniem, jeśli nie to niech ktoś mnie poprawi..
Mianowicie świeżo sprowadzony Renault Clio z 2014r 0.9tce 90KM kod do radia załatwiony w serwisie, po wpisaniu wszystko działa oprócz nawigacji..
Widać tylko "znacznik" ale wszystko wokół to tylko białe tło.. Oczywiście przeczytałam różne posty o wgrywaniu map itp ale chciałabym najpierw się dowiedzieć w czym może tkwić błąd w moim aucie? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Załączniki
IMG_20210331_173446.jpg

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Scott » 4 kwi 2021, o 07:34

Może być, że sprowadzony i nie ma wgranych map Polski lub Europy wschodniej. Sprawdź w ustawieniach map, czy i jakie są. Możesz posilić się filmikami na YT odnośnie nawigacji Clio IV lub Dacia Duster lub Sandero- podobny produkt. Często podawana jest nazwa nawigacji w skrócie np. MediaNav - starszy typ, MedianNav Evolution MNE czy MNE II. Powodzenia

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez kev21 » 19 kwi 2021, o 09:18

Raczej nie masz w tej nawigacji naszego kraju, mam tak samo w swoim świeżo zakupionym clio 4 z 2015. Pozostaje tylko doinstalowane mapy Polski (tu własnie szukam informacji)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne