Clio 4 1.5 2012r

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 4 1.5 2012r

Postprzez Kamil9906 » 12 cze 2021, o 22:16

Witam mam problem z clio 4. Miałem założony słaby akumulator który odpalał po naładowaniu do końca i wymieniłem na nowy, a clio zakręciło dwa razy nie odpalił i po tych dwóch razach już w ogóle nie chce zakręcić rozrusznikiem. Wydaje mi się że to przez przekaznik rozrusznika ponieważ wcześniej na rozładowanym akumulatorze było słychać jak cykal przekaznik i nie odpalał a teraz na nowym nic nie słychac oprócz pompy paliwa i nie odpala lecz nie wiem który przekaznik jest od rozrusznika. Proszę o pomoc, pozdrawiam.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 13 cze 2021, o 07:40

A jak ominiesz wszystko i dasz "+" na cewkę rozrusznika to odpali?

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Kamil9906 » 13 cze 2021, o 14:35

Też nie kreci

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 13 cze 2021, o 16:23

No to może rozrusznik do naprawy? Skoro omijasz całe sterowanie to sprawny rozrusznik musi kręcić.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Kamil9906 » 13 cze 2021, o 18:37

Sprawdziłem jeszcze raz bo coś mi się nie chciało wierzyć że to rozrusznik i jednak rozrusznik kreci na krotko

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Kamil9906 » 13 cze 2021, o 18:40

wojteks, wydaje mi się że to właśnie przekaznik tylko nie wiem nawet który jest od rozrusznika bo nigdzie nie mogę tego znaleźć

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 14 cze 2021, o 14:35

Nie mam Clio IV więc nie wiem gdzie ma przekaźnik.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne