Przerwany wężyk od spryskiwacza przód CLIO

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Przerwany wężyk od spryskiwacza przód CLIO

Postprzez wojza » 14 gru 2023, o 18:53

spróchniał wężyk od spryskiwacza przód w miejscu zagięcia zawiasu maski i nie wiem gdzie idzie drugi koniec, proszę o wskazówkę gdzie go mogę znależć

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 14 gru 2023, o 19:34

Podnosisz prawe przednie koło (może go odkręcasz żeby mieć więcej miejsca), zaglądasz pod plastikowe nadkole i tam powinien być wężyk idący do pompki (przynajmniej tak jest w Clio 3). Kupujesz nowy i wymieniasz odcinek od pompki do maski a może się okazać że też do tyłu trzeba wymienić kawałek od pompki do grodzi.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez wojza » 14 gru 2023, o 19:51

Dzięki serdeczne

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 15 gru 2023, o 10:24

wojza napisał(a):spróchniał wężyk od spryskiwacza przód w miejscu zagięcia zawiasu maski i nie wiem gdzie idzie drugi koniec, proszę o wskazówkę gdzie go mogę znależć

Kupić plastikowy łącznik za 50 groszy. Taki jak typowy łącznik węży np. ogrodowych. Nie mówię o tkz. szybkozłączkach (cyk i klik). Przeciąć i odseparować próchno i podłączyć nowe wężyki np. igielitowy w odpowiedniej długości.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojza » 15 gru 2023, o 13:14

dzięki bardzo już dzisiaj mam zrobione, :D był w dwóch miejscach spróchniały pod nadkolem ,wymieniłam odcinek od pompki do trójnika pod szybą

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 15 gru 2023, o 14:32

Natan napisał(a):Kupić plastikowy łącznik za 50 groszy.

Tylko żeby go użyć trzeba mieć go do czego wetknąć, te wężyki robią się kruche, rozpadają się od dotyku.

Znacznie lepiej wydać 5pln i wymienić cały wężyk jak kolega to zrobił.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne