Clio 3 zakup na co zwrócić uwagę

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 3 zakup na co zwrócić uwagę

Postprzez duda13133 » 21 mar 2024, o 12:58

Cześć Jade oglądać clio 3 polift 2009 1.2 75 KM b/g. Na co zwracać uwagę żeby nie wpasc na minę?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 21 mar 2024, o 16:24

Skoro to b/g to na instalację gazową, jej regulację, wiek (może zbiornik do wymiany). Stan silnika i innej mechaniki, stan wnętrza (czy nie zgnojone/zniszczone/śmierdzące). Czy przypadkiem numer VIN nabity w bagażniku nie jest uszkodzony przez gaziarzy (o ile jest w tym roczniku tam nabity).

Ślady napraw blacharsko-lakierniczych bo tam może być korozja.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez milejow » 21 mar 2024, o 17:43

Stan belki pod chłodnicami, standardowo gnije w większości egzemplarzy, co prawda można kupić bez problemu stosunkowo tani a dobry zamiennik chiński ale po stwierdzeniu korozji jest na czym zbijać cenę. Wymiana belki bardzo prosta

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez adiek » 21 mar 2024, o 21:17

Mogę tylko potwierdzić, że ta belka pod chłodnica u mnie też koroduje. Na chwilę obecną nic z tym nie robię tylko konserwuję co wymianę oleju by spowolnić proces korozji...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez milejow » 23 mar 2024, o 09:07

Dobry zamiennik tej belki to wydatek 200zł, zmieniłem żonie w ubiegłym roku i widok po wejściu pod auto zdecydowanie korzystniejszy

Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne