Wymuszenie wpisania kodu radia

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Wymuszenie wpisania kodu radia

Postprzez PiotrekG79 » 1 maja 2024, o 11:14

Cześć Załoga
Po odłączeniu akumulatora miałem wpisać kod do odblokowania radia, ale nie miałem go przy sobie. Po odpaleniu samochodu pojawił się komunikat z prośbą o kod, ale go nie wpisałem. I tak 3 razy, a potem już samochód nie poprosił o wpisanie kodu.
Teraz kod mam, ale nigdzie na necie nie mogę znaleźć jak wymusić wpisanie kodu. Odłączałem akumulator, radio, ale takiej prośby o wpisanie kodu wciąż nie ma.
Prąd jest na wszystkich kablach 2 kostek przy radiu oprócz dwóch (masa?).
Radia nie da się włączyć, jedynie przycisk do wyciągania CD wydaje dźwięk, poza tym żadnej reakcji.
Pomożecie?
Dzięki

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 1 maja 2024, o 12:55

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez PiotrekG79 » 1 maja 2024, o 14:15

Dzięki za podpowiedź. Spróbuję w takim razie na dłużej odpiąć klemę a jak nie pomoże, to pojadę gdzieś trochę dalej.
Mam nadzieję, że pomoże :).

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez PiotrekG79 » 5 maja 2024, o 19:39

Niestety odpięcie akumulatora na kilka godzin, podłączenie, jazda z włączonym radiem przez około 50 minut i brak efektu :(.
Na tygodniu spróbuję skonsultować się z macherem i jak dojdzie co do czego to się podzielę.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne