Chłodnica z clio2 1.2 16 do Clio 2 1.2 16v 2001

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Chłodnica z clio2 1.2 16 do Clio 2 1.2 16v 2001

Postprzez byryRY » 2 wrz 2024, o 19:01

Witam padła mi chłodnica w mojej kryjówce chłodnica klimy no i w sumie wody ale wody to jeszcze tak da radę przeżyć. Znalazłem ogłoszenie no i okazało się dopiero teraz po dwóch dniach dopytywania się że ta chłodnica jest zespolona to jest 2007 roku ale z dostępnej cenie tak naprawdę i zastanawiam się czy po prostu czy ta chłodnica z 2007 pasowałoby do mojej Clio z 2001

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 2 wrz 2024, o 20:03

byryRY napisał(a):i zastanawiam się czy po prostu czy ta chłodnica z 2007 pasowałoby do mojej Clio z 2001

No ale 2007r to Clio 3 i ono ma zespoloną chłodnicę wody i klimatyzacji. W 2007r były też produkowane Clio 2 (Campus/Storia) i jakie tam były chłodnice nie wiem.

Używkę chcesz zakładać? To zły pomysł. Używaną już masz.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez byryRY » 2 wrz 2024, o 20:10

Właśnie o to chodzi że już ją zutylizowałem,tą od klimy ta od wody teź się kwalifikuje do utylizacji tylko jeszcze da rady trochę pośmigac a na nówkę chwilowo mnie nie stać wjęc za taką cenę myśle że warto no i gwarancja rozruchową tydzień tylko zastanawiam się czy ta zespolona czy te węże od klimy od kompresora do chłodnicy będą pasowały czy są identyczne

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 2 wrz 2024, o 20:58

byryRY napisał(a): tylko zastanawiam się czy ta zespolona czy te węże od klimy od kompresora do chłodnicy będą pasowały czy są identyczne

Raczej nie będą, Clio 2 a Clio 3 to dość istotnie różne samochody. Skoro klima jest długo rozszczelniona to jeszcze osuszacz pasowałoby wmienić.

byryRY napisał(a):a na nówkę chwilowo mnie nie stać

Hmm, nówka od 180pln.

byryRY napisał(a): wjęc za taką cenę myśle że warto no i gwarancja rozruchową tydzień

Za darmo miałoby sens bo samo napełnienie R134a wyjdzie z 250-300pln (choć nie wiem ile dziś krwiopijcy od klimy biorą).

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez byryRY » 3 wrz 2024, o 06:23

Co do osuszacza to jeszcze ten płyn w nim jest taki zielonkowaty a 5 dyszek też nie majątek jak za dwie chłodnice, obie mam do wymiany z tym że jak pisałem wcześniej z jedną pojeżdżę jeszcze płyn uzupełnic raz na półtora tygodnia.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 3 wrz 2024, o 07:03

byryRY napisał(a):Co do osuszacza to jeszcze ten płyn w nim jest taki zielonkowaty

Płyn w osuszaczu klimatyzacji???

byryRY napisał(a):a 5 dyszek też nie majątek jak za dwie chłodnice

Widzę że nie dociera że one nie pasują. Rób jak chcesz, nie masz pojęcia co robisz ale rób. Nie mój czas, nie moja praca a może czegoś się nauczysz (w co wątpię).

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne