Otwarcie bagażnika z karty

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Otwarcie bagażnika z karty

Postprzez Ben90s » 18 wrz 2024, o 12:51

Cześć wszystkim ✌️

Mam mały problem z renault clio IV, a dokładnie chodzi o otwarcie bagażnika z karty. Gdy naciska przycisk to migają kierunkowskazy, ale bagażnik się nie otwiera. Przycisk na bagażniku działa normalnie.

Pozdrawiam

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez borowina » 18 wrz 2024, o 22:38

Zacznij może od wymiany baterii?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Natan » 19 wrz 2024, o 09:48

borowina napisał(a):Zacznij może od wymiany baterii?

Bez związku.

Pytanie zasadnicze. Chodzi Ci o otwieranie bagażnika dosłownie :?: Czyli luzowanie klapy (odskakiwanie) aby dalej samemu ręką ją otworzyć jak maskę :?: Jeżeli tak to taka opcja nie istnieje. Jest opcja w C4 aby otworzyć wszystkie zamki łącznie z klapą oraz bez niej. Jest jakaś kombinacja przycisków na karcie aby aktywować lub dezaktywować tą opcję. Instrukcja obsługi w dłoń. U mnie tak jest na bank, bo kiedyś tak miałem, że otwierałem wszystko oprócz klapy. Przycisk w klapie był nieaktywny. Pokombinowałem z przyciskami na karcie i teraz otwierają się wszystkie.
Ostatnio edytowano 19 wrz 2024, o 13:58 przez Natan, łącznie edytowano 1 raz

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez milejow » 19 wrz 2024, o 11:53

Naciskając przycisk karty nie otwierasz zamka bagażnika tylko odblokowujesz możliwość otwarcia go tradycyjnie przy zamkniętym aucie,odblokowujesz możliwość otwarcia klapy a drzwi pozostają zablokowane

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Ben90s » 19 wrz 2024, o 22:44

Tak, właśnie chodziło mi o to, że jak klikniesz to lekko odskoczy i możesz podnieść bagażnik bez klikania w przycisk. Mam tak właśnie w bravo i chcę kupić sprężyny na siłowniki, żeby klapa otwierała się automatycznie

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 20 wrz 2024, o 07:17

W Clio to tak nie działa.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Natan » 20 wrz 2024, o 09:25

Napisałem Ci wcześniej. Nie czytasz uważnie. Po kliknięciu palcem w przycisk zamka w klapie ta sama nie odskoczy. W zamku/klapie nie ma sprężynujących odbojów. "to lekko odskoczy i możesz podnieść bagażnik bez klikania w przycisk". Jakim cudem :?: To by miało sens gdybyś otwierał klapę z przycisku w karcie i klapa z automatu sama by odskakiwała a sprężyny robiły dalej swoją robotę. W C4 tak nie jest. Musisz fizycznie unieść klapę ręką. Tak czy siak częściowe otwieranie klapy następuje z Twoją fizyczną pomocą. Innej opcji nie widzę.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Ben90s » 21 wrz 2024, o 12:42

Czytam czytam, tylko dopisuję, że chodziło mi o to właśnie kliknięcie i odskoczenie jak w bravo. Sprawdziłem i działa tak jak napisałeś że auto się nie otwiera, a sam bagażnik jest otwarty i można nacisnąć przycisk i otworzyć ręcznie. Już nie krzycz na mnie :D

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 21 wrz 2024, o 13:03

Spoko spoko. Nie krzyczę. Inaczej bym pisał caps lock :D

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Termi » 28 wrz 2024, o 05:59

milejow napisał(a):Naciskając przycisk karty nie otwierasz zamka bagażnika tylko odblokowujesz możliwość otwarcia go tradycyjnie przy zamkniętym aucie,odblokowujesz możliwość otwarcia klapy a drzwi pozostają zablokowane

Ta wypowiedź powinna wyczerpać temat, wiele aut tak ma.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne