wideorejestrator

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

wideorejestrator

Postprzez Atyde » 16 paź 2024, o 18:26

dzień dobry
jestem szczęśliwym posiadaczem CLIO V, chciałabym mieć w aucie wideorejestrator. nie mogę odnaleźć na stronie renault możliwości montażu w serwisie, nie wiem jak się do tego zabrać... może ktoś podpowie?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 16 paź 2024, o 20:18

Cześć

Do czego jest w tym potrzebny serwis :?: Tam pociągną Cię po kieszeni jako usługę. To tylko jeden przewód zasilający dostarczany w komplecie. Nie kupuj przyklejanych na jakieś taśmy. Na przyssawkę.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Atyde » 16 paź 2024, o 20:40

:?: tylko nie wiem jak mam wcisnąć ten kabelek :-) żeby to nie wisiało.... jest jakiś film żeby podejrzeć jak to się robi w clio 5?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 16 paź 2024, o 20:44

Kabelek zawsze będzie wisiał. Chyba, że znasz kogoś kumatego co Ci podłączy pod instalację na stałe a kabelek schowa. Najprościej. Kamerka na szybę. Przewód zasilający/wtyczka do kamerki a drugi koniec zasilającego do gniazda zapalniczki. Koniec :D

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Atyde » 16 paź 2024, o 20:49

skoro to takie proste, to kupuję i działam :-) dzięki

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 16 paź 2024, o 20:50

Tu masz bardziej zaawansowaną wersję montażu. Staraj się poprowadzić kabel zasilający jak najdalej od obu poduszek przednich. Wypośrodkuj odległości miedzy nimi. Chyba rozumiesz co mam na myśli.
https://www.youtube.com/watch?v=5NvMfmjM7TU

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 17 paź 2024, o 09:28

Natan napisał(a):Na przyssawkę.

Dyskutowalbym ale co kto lubi.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Natan » 17 paź 2024, o 09:54

Są proste patenty aby przyssawka nie spadła np. gdy nagrzeje się od słońca. I nie chodzi mi o kropelkę :D

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 18 paź 2024, o 18:10

Mam od kilku lat 70mai ,przyklejany do szyby przez odbiornik GPS i polecam.Przyklejasz tuż przy podsufitce,kabel puszczasz nad podsufitką do słupka A ,dalej w dól i wychodzisz kablem przy pedałach.Dalej jak uważasz czy do zapalniczki czy do skrzynki z bezpiecznikami.Widzisz tylko 5cm kabla .

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Termi » 19 paź 2024, o 03:16

mopsik napisał(a):Mam od kilku lat 70mai ,przyklejany do szyby przez odbiornik GPS i polecam.Przyklejasz tuż przy podsufitce,kabel puszczasz nad podsufitką do słupka A ,dalej w dól i wychodzisz kablem przy pedałach.Dalej jak uważasz czy do zapalniczki czy do skrzynki z bezpiecznikami.Widzisz tylko 5cm kabla .

Też się przerzuciłem na 70mai, po 8 letnim użytkowaniu DoD. Świetna jakość za "przystępną" cenę. Wiadomo że za dobrą kamerkę 4k trzeba wyłożyć ok tysiaka.

Tylko wolałbym na przyssawkę - jeśli zabieram kamerkę do domu, to zużywa się mocowanie. A mam drugie mocowanie w swoim clio 16V to strasznie zbiera wszystko z karoserii i zawieszenia co zaburza dźwięk.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne