Clio V - instalacja LPG

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio V - instalacja LPG

Postprzez jazzownik » 27 lis 2024, o 10:57

Cześć, mam problem z instalacją LPG w Clio 5. Instalacja jest fabryczna.

Czy wiecie w jakim serwisie w okolicach Warszawy można wykonać naprawy? Gazownicy do których dzwoniłem odsyłają mnie do ASO, bo nikt nie ma opogramowania. W instalacjach montowanych fabrycznie możliwe jest podłączenie do sterowników tylko poprzez oprogramowanie Renault. Prawdopodobnie czeka mnie wymiana reduktora, a ASO żąda jakiś kosmicznych cenw.
Czy wicie może o jakiś gazownikach, którzy podjeliby się wymiany reduktora i mają fizyczne możliwości, żeby to ogarnąć?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Marcepan » 27 lis 2024, o 20:32

Poszukaj i odczytaj producenta instalacji z tabliczki na parowniku lub sterowniku np. Landi Renzo lub BRC Wyszukaj w necie dystrybutora producenta. Zadzwoń i zapytaj co robić, gdzie mają najbliższy autoryzowany warsztat. Oni mają narzędzia i możliwości wejścia do sterownika oraz dostęp do części. Większość gazowników montuje Staga albo AG, bo są tańsze niż zachodnie odpowiedniki a wcale nie gorsze i nie mają softu innych producentów.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jazzownik » 29 lis 2024, o 11:12

Niestety żaden serwis instalacji LPG nie chce mi pomóc jesli mówię, że była to fabryczna instalacja Renault. Byłem z tym w Landi Renzo na Łopuszańskiej i
ENERGY GAS POLAND przy Ostrobramskiej i wszyscy twierdzą, że się tego nie podejmą, bo nie mają oprogramowania Renault, a instalacja jest spięta z komputerem pojazdu i odsyłają do Aso.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 29 lis 2024, o 15:30

jazzownik napisał(a):odsyłają do Aso.

Zrobię dokladni to samo. Jedź do ASO albo sprzedaj samochód skoro w ASO nie chcesz go serwisować.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne