Awaria wspomagania

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Awaria wspomagania

Postprzez mojamatylda » 23 maja 2024, o 18:17

Witam.
Mam problem ze wspomaganiem. W okresie zimowym po wyłączeniu silnika nadal pod maska chodziła mi pompa wspomagania. Została wymieniona. Po jakimś czasie problem powrócił. Okazało się ze w przekazniku jest jakieś zwarcie. Próbowałem na własną rękę wymienić go. Niestety ale wspomaganie nie dziala ani na nowym ani na starym przekazniku. Dodam jedynie że podczas wyciągania starego przekaznika probówka złapałem kleme i przez sekunde zaiskrzyło. Bezpiecznika wspomagania nie mogę znaleźć w tym aucie. Pomocy

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez MysteryMan » 30 sty 2025, o 12:31

Przydałoby się więcej szczegółów, jaki model samochodu. Jeśli jesteś absolutnie pewny że pompa jest sprawna, nowy przekaźnik też (i że wymieniłeś na pewno ten od pompy a nie od czegoś innego, niektórym zdarza się pomylić) to w ciemno mogę jedynie podpowiedzieć żebyś szukał zwarcia w instalacji. Fakt że problem występuje po zgaszeniu samochodu trochę zawęża pole poszukiwań bo najwyraźniej pompa musi mieć zwarcie z czymś co ma zasilanie przed zapłonem a jest tego nie dużo. Sprawdzaj przewody od wszytkiego co jest zasilane przed zapłonem i jednocześnie idzie w wiązce razem z przewodami od pompy. Może komuś to pomoże.

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne