Moduł bluetooth Clio 3

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Moduł bluetooth Clio 3

Postprzez PabloW1974 » 30 gru 2025, o 20:10

https://a.aliexpress.com/_ExUdlNQ

Zakupiłem., podłączyłem i dźwięk przesterowany. Podczas odtwarzania muzyki jak i podczas rozmowy telefonicznej.
Myślę, że to wina modułu. Zgłosiłem zwrot na Ali.
Jest coś co działa poprawnie z tym radiem, które jest na fotce w poście. Najlepiej jakby automatycznie przełączał na rozmowę tel gdy zadzwoni tel podczas słuchania radia.
Załączniki
Screenshot_2025-12-30-20-05-09-99_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez takewon » 31 gru 2025, o 14:59

Mam też Clio 3 z podobnym problemem braku połączenia bluetooth w radiu. Sam zakupiłem sobie taki odbiornik bluetooth na aux z podłączeniem do kabla wychodzącego od lewej strony kolumny centralnej. Działa świetnie, szkoda tylko, że kabel zasilający jest na micro usb i jest dość krótki (kwestia wymiany na dluższy), przez co nie jestem w stanie odpowiednio wysoko ustawić by korzystać z wbudowanego mikrofonu. Niemniej za 8zł + wysylka to działa bardzo dobrze.
Załączniki
Screenshot_20251231-145156.png

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 31 gru 2025, o 18:19

Podłączenie do AUX jest ułomne bo w radiu musi być wybrane AUX jako źródło dźwięku. Wiele z tych adapterów ma problem z pętlą masy i szumi przy odtwarzaniu dźwięku przez niego.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Szejset » 31 sty 2026, o 14:14

Dlatego lepszym rozwiązaniem będzie transmiter, sam korzystam od wielu lat w wielu autach i jestem zadowolony

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 31 sty 2026, o 18:23

Szejset napisał(a):Dlatego lepszym rozwiązaniem będzie transmiter,

Nie, często dźwięk przez transmiter to kupa. AUX po kablu z separacją masy zawsze wygra.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne