Uwaga na podróbki Motula

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Uwaga na podróbki Motula

Postprzez Driv3r » 23 maja 2011, o 13:56

Za innym forum:

na chińskich stronach można zamówić opakowania wszystkich znanych producentów, więc dla kupujących na allegro temat do przemyślenia
tu parę fotek oryginał vs podróba

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez tomqu » 23 maja 2011, o 16:09

Taka sama sytuacja jest z filtrami stożkowymi fujita i turbo timerami HKS ogólnie sporo podróbek jest teraz na allegro więc na "promocje trzeba uważać"

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez kubal » 23 maja 2011, o 16:34

Bardzo proszę o konkrety. Spam usunięty. Booster27 dostał nagrodę.

Bardzo Zaawansowany
Zasłużony
Zlotowicz
Lider Regionalny
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Duster » 23 maja 2011, o 21:08

Podrabiają to na co jest popyt. Ten Motul jest chyba najczęściej kupowany. Natomiast posiadaczy Renault zainteresować też mogą tzw. Motul specific 0710 0700 do benzyny i Motul specific 0720 do diesla. Raczej nie podrabiane ale i ciężej dostępne bo nawet oficjalne kanały dystrybucji na Polskę nie miały go w katalogu.
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rider5 » 23 maja 2011, o 21:30

Jeśli ktoś ze Śląska szuka ori Motula to w Katowicach jest hurtownia i mają ten olej w dobrych pieniądzach. Na allegro też sprzedają. Filtry Mann W66 sprzedawane na allegro to też podróbki bo firma je wycofała z rynku jakiś czas temu.
488, Maloo, R8, F4 Senna

Ekspert
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Duster » 23 maja 2011, o 21:40

rider5 napisał(a):Filtry Mann W66 sprzedawane na allegro to też podróbki bo firma je wycofała z rynku jakiś czas temu.

Mógłbyś przybliżyć co z nimi nie tak, że się z nich wycofali ? Są przecież dostępne na rynku w sklepach.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rider5 » 23 maja 2011, o 21:53

Nie wiem co z nimi nie tak i dlaczego zostały wycofane. W katalogu Mann-a są ale zamówić się ich nie da. To samo usłyszałem w IC miesiąc temu jak kupowałem filtry do cliówki.
488, Maloo, R8, F4 Senna

Ekspert
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Duster » 23 maja 2011, o 22:12

Ja miesiąc temu nabyłem w sklepie motoryzacyjnym który handluje Mannem i Boschem. Nie było od ręki ale gość sprowadził na 2gi dzień dlatego się dziwię informacji, że zostały wycofane. Ciekawe czy zostaną zastąpione jakimś innym filtrem.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez olowpb » 25 maja 2011, o 13:34

rider5 napisał(a):Jeśli ktoś ze Śląska szuka ori Motula to w Katowicach jest hurtownia i mają ten olej w dobrych pieniądzach.

A jakiś konkretniejszy namiar na tą hurtownię można prosić?
# 20
Na wąskiej miedzy, gdzie koślawe płoty
Wznoszą ku niebu spróchniałe sztachety,
Leżał, obszczany przez bezdomne koty
Trup geodety.

PustaMiska.pl
Pan Plamka

Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez rider5 » 25 maja 2011, o 21:08

olowpb napisał(a):A jakiś konkretniejszy namiar na tą hurtownię można prosić?

Zaraz poszukam rachunku i puszczę Ci na pw adres.
488, Maloo, R8, F4 Senna

Ekspert
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez blaz » 4 cze 2011, o 22:32

ja ostatnio kupiłem olej orlena platinum semisintetic za ponad 100we za 4.5 l, potem druga wymiana patrze na stacji lpg promocja ten sam olej 65zł, se mysle darmo, kupiłem odkrecam leje .. dobrze ze w pore przestałem wlewać, jakas brazowa maź, syf konkrert, naciałem sie na szczescie niewiele tego wlałem i kupiłem w sklepie za normalną cenę, nawet głupiego orlena podrabiają...
blaz

Pokaż profil

Postprzez robson » 23 cze 2011, o 20:40

Olej kupiłem ostatnio w "ATS" Auto Tuning Shop S.C. Marta Górna, Jakub Górny
Krakowska 207 40-393 Katowice
REGON: 240234930
NIP: 9542534240

Sprzedaż tez na allegro.

Co się tyczy zdjęć to zorientował bym się tylko po naklejce tylnej, z przodu wygląda podróbka normalnie.
Chińczyki wszystko podrabiają. Skoro autostradę chcieli podrobić to chyba już nie mają granic.

Bardzo Zaawansowany
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez dejf » 26 cze 2011, o 18:13

Podrobione pudełeczka 'motulowe' bez problemów można dostac np.na alibaba.com. Pozdrawiam allegrowych łowców okazji !

Liqui Moly prawdopodobnie też podrabiają ... wątek na OCP użytkownik filip_auto
dejf

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne