Clio - ostatnie pożegnanie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio - ostatnie pożegnanie

Postprzez bartekp87 » 15 maja 2012, o 22:27

Witam,
Z niesamowitą przykrością muszę oznajmić że moje Clio 1.2 RN dokonało żywota...
Przez debila który postanowił ściąć zakręt na podwójnej ciągłej...

Chciałbym powiedzieć że jestem niesamowicie zadowolony z tego że byłem posiadaczem Clio...
Chciałbym również podziękować Wam za wszelkie pomoce których mi udzieliliście i forum z którego korzystałem w razie problemów z moim maleństwem...
W zasadzie to ono uratowało mi życie, zdjęcia oddają tylko część sytuacji (Wszelkie obrażenia jakich doznałem, to zdarcie na twarzy widoczne na zdjęciu) ... Z auta, w co naprawdę trudno uwierzyć, jak ktoś widzi wrak auta, wyszedłem o własnych siłach.. :D

http://bit.ly/Jut5uB

Nie wiem czy aktualnie zainwestuję w kolejne Clio, a nawet wątpię, bardziej będę się rozglądał za megane bądź laguną...
Co byście polecali ?

Nie wiem do jakiego działu to dać więc w razie "w" proszę o przeniesienie ... :P
bartekp87

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 15 maja 2012, o 22:30

Sprawca uciekł?
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Termi » 15 maja 2012, o 22:39

Biedne autko... bardzo nie lubię widoku rozwalonych i zaniedbanych C1... najważniejsze że Tobie się nic specjalnego nie stało.

Co ze sprawcą? Pewnie nawet nie wie o tym, że mało kogoś nie zabił. Niestety palantów u nas na drogach nie brakuje i tym co się wiecznie spieszy.
Termi

Pokaż profil

Postprzez bartekp87 » 15 maja 2012, o 22:49

Sprawca sie nie zatrzymal, jak sie wydostałem z auta, to na ulicy stalo juz z 10 którzy sie zatrzymali i widzieli jak lece, ale nie bylo żadnego czerwonego auta .. a to jedyna cecha którą pamietam...

ps. Autko było zadbane!!! Pierwszy samochód moj... troszczyłem sie i pieściłem !! :D
Zderzak przedni bedzie w pokoju pod sufit podwieszone (wyprofilowane na oświetlenie pokoju) a na nim kluczyki, znaczki, i inne pamiątki... ;p
bartekp87

Pokaż profil

Postprzez Rudy » 16 maja 2012, o 00:49

o ja pierd..... :shock: miałeś sporo szczęścia, że nic Ci się nie stało... Patrząc na ten pognieciony dach nasuwa się tylko jedno na myśl..... dobrze, że z tyłu nikt nie siedział.
Sprawcę na pohybel :!: :!: ludzie nie zdają sobie sprawy jaką krzywdę mogą komuś wyrządzić....
Patrząc na Twoje obrażenia polecam co by nie było zgłosić się do lekarza raz, że kwestia odszkodowania ale przede wszystkim zdrowia, po czymś takim mogą się pojawić konsekwencje z opóźnieniem... dopóki adrenalina działa człowiek czuje się dobrze....

Życzę, żeby Ci się coś takiego więcej w życiu nie przydarzyło kolego
Było Clio I phase I cleon 1.1 1993r R.I.P.Laguna I phase II 1.9 dTi 1999r Clio II phase II 1.4 16v + LPG 2002r Laguna III ph1 2.0DCI 2009r
Jest Bażant4x4 2021r.Renault 19 cabrio 1.8 16v 1994r.
#54 Obrazek
Tyran Despota

Administrator
Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez bartekp87 » 16 maja 2012, o 17:28

Byłem na tomografii która nie wykazała żadnych zmian ..
wiec oprocz zakwasów (od zaparcia sie na kierownicy), otarcia na głowie i siniaków od pasów nic mi nie jest :)
Pozdrowionka
bartekp87

Pokaż profil

Postprzez Termi » 16 maja 2012, o 22:21

Szkoda tego pierwszego autka. Ja też muszę się rozstać niebawem ze swoim pierwszym ale na szczęście nie w taki sposób. Zbieraj pamiątki :)
A może powinieneś poszukać jakiejś 16V/Williamsa? Wnętrze bardzo podobne, marka ta sama, taki jakby hołd dla pierwszego autka :D
Zmień nick na Niesamowity Farciarz :D Szczęście w nieszczęściu.
Niestety marne szanse aby sprawca się odezwał. Może był jakiś świadek? Może ktoś podjął się pościgu aby chociaż nr rejestracyjne sprawcy spisać?
Termi

Pokaż profil

Postprzez mayn » 17 maja 2012, o 11:00

Szczęście że Ci się nic nie stało poważniejszego i to najważniejsze. Po takim dachowaniu mógłbyś skończyć na wózku inwalidzkim...... Kamera samochodowa by nie pozwoliła sprawcy na bezkarność - sprawca poniósł by odpowiedzialność....

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez andrew83 » 17 maja 2012, o 14:26

ja pier...e
dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało. A tego cymbała (delikatnie mówiąc) za jaja i na drzewo. Niektórzy są niepoważni... nadają się do psychiatry, i do zamknięcia. :evil:
Clio szkoda.
Widział ktoś tego debila :?:

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez bartekp87 » 17 maja 2012, o 20:24

Jedyne co o nim wiem to to ze był czerowny... wiec nawet sensu nie bylo wzywać policji .. bo znajac ich skutecznosc i tak by go nie zlapali... tym bardziej ze tam jest pelno zjazdow na wioski jakies .. i kontaktu miedzy autami nie bylo .. zebym chociaz lusterko zachaczyl .. to juz mozna by kombinowac.. a tak lipa.. Clio .. sie rozpłakałem ... pierwsze auto w życiu.. 7000km tylko nim przejechalem...
Ale przedni zderzak przerobie na "zyrandol" w pokoju i tablice pamiątkową, gdzie powiesze kluczyki, znaczki i tym podobne co się dało uratować :)
bartekp87

Pokaż profil

Postprzez maciek30_pl » 17 maja 2012, o 20:54

No i znów wychodzi, że czasem lepiej chociaż zahaczyć niż uciekać. Kiedyś miałem identyczną sytuację, bus (ten co między miastami lata z ludźmi) wyprzedzał tira na zakręcie. Tylko, że ja miałem jakieś dziwne przeczucie i jechałem poboczem. A tak to bym pewnie na was z góry patrzył. Takich ludzi to się powinno rąk i nóg pozbawiać, żeby na 100% nigdy więcej samochodu nie prowadzili :/

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez bartekp87 » 17 maja 2012, o 21:26

http://www.youtube.com/watch?v=aRUGGOIU ... e=youtu.be

Aż mi się łezka zakręciła ... jak to podłączyłem... ;/
bartekp87

Pokaż profil

Postprzez p@wel » 17 maja 2012, o 21:44

bartekp87, jak jeszcze masz taką możliwość to załatw sobie chociaż jedną tablice rejestracyjną na pamiątkę :) a na szrocie powiesz że odpadła przy zderzeniu (takie małe oszustwo a bedziesz miał pamiątkę :) ) no i szkoda clio że skończyło taką śmiercią przez jednego debila :cry:

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Majsterkowicz
Klubowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Termi » 17 maja 2012, o 23:53

bartekp87 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=aRUGGOIUdns&feature=youtu.be

Aż mi się łezka zakręciła ... jak to podłączyłem... ;/

To moja ulubiona piosenka, chociaż kojarzy mi się czasem dość średnio, bo chciałem usłyszeć ją w żółtym clio z głośników 165mm a tymczasem te głośniki trafią do 16V... Moje kochane autko zamiast dostać nowe głośniki, zostanie sprzedane... dobrze że przyjaciółce, a może nawet przyszłej dziewczynie ;)

Weź co możesz z tego autka - kup inne clio, mocniejsze, w elektryce - i poprzekładaj :) To nie będzie to samo, ale z czasem może nawet lepsze :) pewna część autka będzie zawsze z Tobą ;) Ja do 16V też wsadzę kilka rzeczy z 1,2, chociaż żal mi mu je zabierać... dlatego zabiorę tylko to co "muszę" :) Radio i kierownicę i flokowane wnętrze :D
Termi

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 18 maja 2012, o 12:08

Kurcze, miałeś szczęście.
Chyba jednak warto zainwestować w rejestrator drogi.
Pozdrawiam.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez bartekp87 » 19 maja 2012, o 14:35

echh...
Pozostały wspomnienia.. ;(
Załączniki
moto_0335.jpg
bartekp87

Pokaż profil

Postprzez Termi » 19 maja 2012, o 23:03

Fajnie :) jednak ja jestem za tym, abyś założył ten zderzak do clio 1 którą zakupisz :) Szukaj jakiejś perełki, 1,4 RT lub Baccara. Wszystko w elektryce, wspomaganie, klimatyzacja itp :)
Termi

Pokaż profil

Postprzez hhalunek » 22 maja 2012, o 09:34

Super pomysł z tym zderzakiem. Powodzenia w szukaniu kolejnej przyjemności.... :thumbup:
hhalunek

Pokaż profil

Postprzez Screw » 26 maja 2012, o 16:58

Daleko nie szukać... wczoraj zginął nasz kolega z r19 forum znany jako FERRIS.. Pijany idiota galantem tak mu przyłożył że r19 sie zaczynało za tylną kanapą.. Dobrze kolego ,że żyjesz. Niektórzy nie mają tyle szczęścia niestety. Ja też postuluje za kupnem jakiejś zadbanej 1.4 jeśli nie chcesz nic mocniejszego(wrażeń Ci na jakiś czas wystarczy myslę.. ) . Szkoda ,że nikt jadący nie zapisał numerów skurwysyna. Osobiscie bym sie do niego pofatygował jakby go namierzyli..
Rób badań ile wlezie i startuj na PW do Rudego bo o ile dobrze pamiętam to Ci kolega dobrze poradzi co dalej z tym robić:)
Pozdro!

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez bodowp » 30 maja 2012, o 14:11

Jak patrzę na ostatnie zdjęcie to zdrowaśkę bym walnął na Twoim miejscu :? Coraz więcej takich typków(nie będę wulgarny) pojawia się na naszych drogach... I dziwić się, że popyt na kamerki do samochodów ciągle rośnie... Warto jednak pamiętać, że to jest tylko pewnego rodzaju zabezpieczenie a nie rozwiązuje coraz szerszego problemu.
Klubowicz

Zasłużony
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Następna strona

Powrót do Forum Ogólne