CLIO 5 ?!

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: CLIO 5 ?!

Postprzez WinFS » 18 kwi 2023, o 19:51

i jest lifting…. https://francuskie.pl/nowe-renault-clio ... k-wyglada/

plotki się potwierdziły, wygląda ładnie ale brak normalnej skrzyni automatycznej EDC nadal to dyskwalifikacja dla mnie.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 18 kwi 2023, o 20:12

WinFS napisał(a):ale brak normalnej skrzyni automatycznej EDC

To nie jest "normalna" skrzynia automatyczna, to skrzynia manualna dwusprzęgłowa sterowana elektronicznie więc sprawia wrażenie automatycznej.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 22 kwi 2023, o 12:43

No tak jeśli chcemy wchodzić w szczegóły to można tak powiedzieć o EDC, natomiast nie zmienia to tego, że będąc dwusprzęgłowym automatem działa tak dobrze jak DSG od VW. Tego samego nie można powiedzieć niestety o skrzyni CVT i żaden marketingowy bełkot ze strony Renault tego nie zmieni.

Miałem okazję testować hybrydowy układ w Arkanie i tam też szału ten układ nie robi więc tłumaczenie, że po co EDC w benzynie jak mamy w ofercie hybrydy jest absurdalne.
Największym absurdem jest to, że EDC w clio było tylko znikło jak była zmiana silników w związku z euro6d w 2020 roku.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez meny10 » 25 kwi 2025, o 22:10

januszb, czy udało się rozwiązać problem z godziną?? Właśnie kupiłem Renault Clio V i mam dokładnie tak samo jak opisujesz

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez meny10 » 25 kwi 2025, o 22:16

januszb napisał(a):Witajcie.
Po roku użytkowania w moim CLIO V nie można ustawić na zegarze aktualnej daty i czasu.
W serwisie nie pomogli.
W centrali twierdzą, że brak aktualnego oprogramowania dla mojej wersji auta.

Miał ktoś taki problem, może w innej Reni ???

Czu udało się rozwiązać problem???
Mam właśnie to samo

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne