My Renault

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Mój Renault

Postprzez blaz » 15 kwi 2012, o 16:38

u mnie tylko pisze laguna expression 1.8 16 122 i to wszystko:D
przy safranie jeszcze nr rej pierwszego właściciela.. moze jakies dane zbierają i licza na setki tysiecy osób liczacych jak na dane z ASO?:)
blaz

Pokaż profil

Postprzez g_rock » 18 kwi 2012, o 14:19

Mojego łyknął natychmiast.
Zarejestrowałem z ciekawości, ale poza statystycznymi danymi żadnego pożytku.
nie to co tutejsze forum :angel:
Oddając im jednak sprawiedliwość to jednak trzeba uznać, że dla typowego wygodnickiego to niezła sprawa.
g_rock

Pokaż profil

Postprzez kubal » 18 kwi 2012, o 14:30

Jest jeszcze zawsze aktualna lista promocji i rabatów. Nie są może to jakieś wielkie kwoty ale jak już ktoś się serwisuje w ASO to zawsze kilka złotych można zaoszczędzić.

Bardzo Zaawansowany
Zasłużony
Zlotowicz
Lider Regionalny
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez jedrus » 24 kwi 2012, o 23:47

Po zakupie swojej Thalci zarejestrowałem się tam, ale w sumie za dużo na temat samochodu się nie dowiedziałem, jednak przypomnienie o przeglądach świetna sprawa ;p
Promocje czasami ciekawe, czasami nie warte uwagi :-)
jedrus

Pokaż profil

Postprzez JogiN » 25 kwi 2012, o 12:26

Moim zdaniem to jakaś kicha jest :P Mało funkcji, nic nowego się nie dowiedziałem:P

A z minusów:
-wyposażenie po niemiecku
-żadnej historii serwisowej nie ma.
-w zalecanych przeglądach sugerują wymianę filtra gazu :lol:
-no i filtr paliwa niby co 120.000 km (wbudowany w pompę), a od kilku osób słyszałem, że powinno się to robić przy większym przebiegu...
JogiN

Pokaż profil

Postprzez Duster » 25 kwi 2012, o 15:03

U mnie pokazuje wyposażenie prawidłowo w sensie posiadanego, ale twierdzi, że wszystko było seryjne a ESP i lakier metalik dokupiłem. Historii serwisowej faktycznie nie ma. Według terminarza przeglądów mam w 2019r "Sprawdzić i usunąć pył z okładzin bębnów hamulcowych" choć seryjnie posiadam tarcze z przodu i z tyłu. Dział "poradnik kierowcy" zawiera niektóre ciekawe informacje. Mają też plusa za instrukcję obsługi samochodu w pdf :)
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 23 maja 2012, o 10:40

JogiN napisał(a):Moim zdaniem to jakaś kicha jest

oj tam oj tam, powoli zaczyna się robić jasne po co i komu jest to potrzebne;
zaczynają przychodzić oferty z reno :mrgreen:
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez organic » 23 maja 2012, o 15:28

Francuz napisał(a):zaczynają przychodzić oferty z reno :mrgreen:

Myśle, że 15% rabatu na sprzęt bagażowy będzie hitem tego sezonu :mrgreen:

Obrazek
..............
C3 ph1 1.4 16v
..............
W życiu trzeba mieć zasady.
Kobiety i samochodu nie pożyczam.

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 23 maja 2012, o 16:09

pewnie nie, ale 30% na klocki hamulcowe już nie jest głupie (jeżeli ktoś szuka czegoś zbliżonego do oryginalnego).
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez organic » 23 maja 2012, o 20:46

ASO Opole - klocki hamulcowe przód C3 1.4 16v - 224 PLN (i całkiem prawdopodobne że będą to Valeo) - po rabacie 156,80
Kupiłem TRW za 115 PLN (Ferodo pewnie będą w podobnej cenie)

Jeszcze większa różnica jest przy tarczach hamulcowych (rabat bodajże też tarcze obejmuje) - oryginały (komplet przód) - 591 PLN - po rabacie 413,70
Ja kupiłem TRW za 292 PLN.

No może faktycznie przy klockach można się zastanawiać, ale też nadzwyczaj porywająca oferta to to i tak nie jest :lol:
50% to by było coś :mrgreen:

Obrazek
..............
C3 ph1 1.4 16v
..............

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 24 maja 2012, o 08:08

Driv3r napisał(a):czegoś zbliżonego do oryginalnego

czyli z tej samej chińskiej fabryki, ale z innym logo ...
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 24 maja 2012, o 08:54

Francuz, Owszem ale jednak w mniemaniu sporej liczby osob co aso to aso a roznica w cenie juz nie zabija ;)
Obrazek

More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez kubal » 24 maja 2012, o 09:29

Driv3r napisał(a): w mniemaniu sporej liczby osob co aso to aso

No właśnie - ja się dałem trochę przez moje ASO rozpieścić i nie mam ochoty ich na razie zmieniać. Rabaty są całkiem niezłe bo 30% na klocki i 25% na rozrząd to przy kosztach ASO są już całkiem spore kwoty.

Bardzo Zaawansowany
Zasłużony
Zlotowicz
Lider Regionalny
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 24 maja 2012, o 09:58

Ja też wszystko robię w ASO

bo autko jest na gwarancji i tylko dlatego :mrgreen:
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 24 maja 2012, o 12:10

kubal, Francuz, ja też w czasie gwarancji jeździłem do aso, nie ukrywam że potrafią dbać o stałego klienta (auto zastępcze czekało zawsze bezpłatnie nawet z okazji przeglądu) ale czas i partactwo zniszczyły ten obraz niestety :(
Obrazek

More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez organic » 24 maja 2012, o 20:30

Jak tak czytam jak się rozpływacie nad jakością usług w ASO to mam wrażenie, że w innym kraju żyje :mrgreen:

Żeby nie było, jak mam grubsze naprawy albo więcej mi się tego nazbiera, to też jadę do ASO ale nie u mnie tylko 50 km dalej, do salonu Renault, który funkcjonuje na zasadzie agencyjnej, czyli nie musi spełniać wszystkich standardów (z autoryzowanym dealerem, który jest w moim mieście mają umowę agencyjną). W efekcie jest to ASO ale z roboczogodziną niższą o kilkadziesiąt złotych i tańszymi częściami, a do tego nie przewracają oczami jak wbijam z własnymi częściami.
Za to ASO w moim mieście to już masakra - roboczogodzina chyba ponad 130 zł, wieczne legendy o tym jakie to normy nie spełniają, jakie wysokie standardy, a w rzeczywistości do pana w krawacie co w serwisie siedzi bez kija lepiej nie podchodzić, każde dodatkowe pytanie powoduje coraz bardziej nerwowe odpowiedzi, a nie daj Boże jak ktoś się zapyta ile to będzie kosztowało. Przez kilka lat niegdy nie dostałem propozycji auta zastępczego, no chyba, że za 120 netto, a o umyciu auta to już nawet nie było mowy. No jedynie uzupełnienie płynu do spryskiwaczy, ale odpłatnie :mrgreen: Po jednym z przeglądów dostałem auto z porysowaną konsolą środkową ale oczywiście Pan od reklamacji stwierdził, że nie da się udowodnić, że to ich wina. gdy poprosiłem o cenę nowej części to usłyszałem 700zł i chyba nie muszę oddawać, że o rabacie nie było mowy.
Reasumująs ASO Renault w Opolu = porażka tylko dla masochistów, ASO Renault w Nysie - polecam.

Obrazek
..............
C3 ph1 1.4 16v
..............

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez rider5 » 25 maja 2012, o 00:06

Zarejestrowałem clio2 które zostało w rodzinie i wszystko ok. Dane auta skąpe bo nic oprócz roku produkcji i wyposażenia nie ma. Trochę spamu na maila przychodzi ale raz skorzystałem z oferty rabatowej (hamulce) przy okazji likwidacji szkody z OC i jestem zadowolony. Ostatnio zaprosili mnie na darmowy serwis klimatyzacji - sprawa w toku więc dam znać po zakończeniu. Na chwilę obecną wychodzi taniej niż u "Miecia w stodole za rogiem".
488, Maloo, R8, F4 Senna

Ekspert
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 1 cze 2012, o 22:50

Organic masz rację. Serwisy ASO fajnie wyglądają z perspektywy Pana przyjmującego auto do naprawy, ale od strony warsztatu to w lepszych serwisach bez autoryzacji jest lepiej (przewagą ASO jest zawsze aktualne oprogramowanie) ale i to da się przeskoczyć. Ceny za robociznę są powalające 130 - 150 zł za godzinę to renomowany chirurg w szpitalu państwowym nie dostaje. Ja wolę zrobić naprawę u mechanika z serwisu "po godzinach" za normalne pieniądze. A co do aut zastępczych to w Renault nie korzystałem, ale w tamtym miesiącu mojemu znajomemu padło Audi A4 roczne, to za zastępczego golfa V chcieli 400 zł dziennie.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Jordan » 3 cze 2012, o 18:10

Próbowałem zarejestrować dwa Renault, moje Safrane i Clio od żony ale nic z tego, ciągle się ładuje. Mam w rodzinie jeszcze kilka aut z tej stajni ale podejrzewam, że będzie to samo. Albo to z czasem poprawią albo to tylko miejsce do zbierania danych osobowych :!:
Jordan

Pokaż profil

Postprzez kratylos » 3 cze 2012, o 19:10

Jordan napisał(a):Próbowałem zarejestrować dwa Renault, moje Safrane i Clio od żony ale nic z tego, ciągle się ładuje. Mam w rodzinie jeszcze kilka aut z tej stajni ale podejrzewam, że będzie to samo. Albo to z czasem poprawią albo to tylko miejsce do zbierania danych osobowych :!:

jak mysle auta za zprzed 2000 roku lub i sprowadzone z zagranicy takie auta tam sie trudno lapia...
pozdr
Kratylos

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne