Clio Grandtour III - zakup auta poleasingowego?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio Grandtour III - zakup auta poleasingowego?

Postprzez Kolasov » 31 lip 2015, o 11:26

Gdyby to inżynierowie budowali auta tak jak kiedyś... Szkoda że teraz większy wkład mają księgowi.
Dlatego czasem bardziej wierze domorosłym mechanikom którzy zbierają doświadczenie niż facetowi który z kalkulatorem w ręku wylicza ile zarobi firma na awarii ich sprzętu :)

http://autobeztajemnic.pl/strefa-kierow ... e/174.html
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez wszalaty » 31 lip 2015, o 12:03

Następny mit, niezbyt przemyślany. Dziś samochody są o wiele trwalsze niż kiedyś. Te tak chwalone, trwałe silniki wytrzymywały max. 100 000 km. I remont główny. Wymiany panewek, szlif cylindrów itp. Robił to Pan Edek w stodole.
Dziś: - samochody mają zdecydowanie większe przebiegi
- wszechobecna elektronika wymaga wyspecjalizowanych urządzeń do obsługi
A czy wierzyć mechanikom wystarczy przestudiować żale na forach tematycznych. Jak nie patrzysz na ręce to okradną. Jak przyjedzie kobieta to oszukają.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez PCT » 4 sie 2015, o 19:22

wszalaty napisał(a):
PCT napisał(a):Nie wieże że jakikolwiek olej i to w dieslu wytrzyma 30 tyś kilometrów. Jeszcze parę lat temu w dieslach zalecano wymianę co 7,5 tyś km!
Taki postęp nastąpił? NIE. Po prostu "ktoś" chce żeby auto szybko dokonało żywota. Osobiście wolę wymieniać olej co 10 tyś (czyli około roku). Stosuje olej który jest wymagany do turbodielslów.

Co to znaczy "szybko dokonało żywota"? Dci w Modusie przebieg bezawaryjny 230 000 km. Ja więcej nie wymagam. Jak ktoś chce i go stać niech wymienia nawet codziennie, wszak to nie zaszkodzi.
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu - takich zasad się trzymam. Wierzę inżynierom konstruktorom silnika a nie domorosłym mechanikom co to nawet języka ojczystego nie zdołali opanować.

A jak to o języku było do mnie to wiedź gosciu że jestem dyplomowanym inżynierem i technikiem mechanikiem a nie "domorosłym" jak ty, co się na wierze opiera..
PCT

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jm » 14 sie 2015, o 16:36

Fajnie sobie Panowie gawędzicie...
A ja autka jak nie miałam, tak nie mam.
Jeszcze trochę i będę gotowa napisać książkę o moich doświadczeniach związanych z tym zakupem....ech
jm

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 14 sie 2015, o 16:44

jm, lepiej kupować auto długo niż za szybko... ;)
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Cieplasek » 14 sie 2015, o 17:42

Ha ha co prawda to prawda . Mi brat szukal pół roli aita za granoca ;) Ale warto poczelać czas niż brać pierwsze lepsze
Kto się torbą urodził, walizką nie zostanie:)
------------------------------------------------------
Clio Grandtour 1,5 dCi 86 KM Dynamique + Pakiet Premium Plus 15 cali

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez odyniecc » 10 wrz 2015, o 21:55

I jak tam droga koleżanko Twoje łowy?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez przeklinak » 21 cze 2016, o 11:02

im bardziej przeglądam ogłoszenia tym bardziej nie wiem co kupić :D dziś też natrafiłem na ciekawe ogłoszenie clio 3 grandtour poflotowe lub poleasingowe cena atrakcyjna ale chyba muszę kogoś znaleźć co by mi je sprawdził swoim fachowym okiem :D

Fiat 125p 1500 - 1985' - poszło na złom w 2005r
VW Passat b3 1.8 - 1991' - sprzedany
Clio 2 1.4 16v - 2000' - sprzedany
Clio 3 1.2 16v tce - 2007' - obecny
Laguna 2 phII 2.0 16v - 2005' - obecny http://renaultlaguna.pl/forum/user/112921-rafalws/

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 27 cze 2016, o 18:47

A v e ! Przeklinak!
Teraz to musisz oglądać auta dwa razy uważniej.

Już podobno pojawiają się auta podtopione.
Może to opisywane wcześniej z przemoczonym dnem wyściółki to właśnie taki egzemplarz (?)
Pozdrawiam TURBO
=======
Clio 2ph2 1.2 D7F Authentique + (granat)
Clio 3ph2 1.5 K9K Alize (beżowy)
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez rzeźnik. » 18 lip 2016, o 18:16

Nie ma co demonizować aut poleasingowych sam wziąłem w leasing po wykupieniu jeżdżę dalej . Z każdą pierdołą i nie pierdołą jeździłem do aso , wymienili kupe rzeczy, malowali wnętrza drzwi, klapę felgi , nowa atrapa ,klamki ,wachacze. Serwisowane co roku przy 25 tyś. Tak więc dbałem. :D pomimo że to rodzinny wół roboczy
kim do ch.. jest królik ?

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne