Clio IV faza 1

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio IV faza 1

Postprzez davop » 29 cze 2016, o 08:53

nanouser napisał(a):Cześć,
BTW
Macie pomysł na jakiś organizer do bagażnika, brakuje czegoś na umieszczenie w bagażniku butli z płynem do spryskiwaczy (tu niestety górą Fabia, tam mają parę patentów)

viewtopic.php?f=8&t=38064
♂ Clio I Ph3 ► Thalia I Ph3 ► Clio III Grandtour Ph1Megane IV HB
♀ Seicento ► Twingo II Ph1 ► Clio IV Ph2

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 15 wrz 2016, o 22:16

Rozciągnięty łańcuch rozrządu 0,9 TCe :arrow: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic ... 23#1708323 :shock:
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Doesnt » 24 wrz 2016, o 19:35

Mam pytanka do użytkowników 1.2 16v. Jak popatrzycie przez przedni zderzak z dołu od przodu to widzicie z prawej chłodnicę, a z lewej macie jakąś zaślepkę czy widać alternator? I drugie czy po myciu samochodu na myjni bezdotykowej, do komory silnika przedostaje wam się woda ???
+ pakiet look - niebieski

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Kuba83 » 26 gru 2017, o 22:42

Na wstepie chce się przywitać! Dzień dobry Wszystkim forumowiczom.
W przyszłym roku chce kupić auto seg.B nowe
Najbardziej podoba mi się Clio IV
Z powodów finansowych ma to być 1.2 75km. Do miasta starczy.W cenie do 45 tys zł chyba nie ma konkurencji
Chce nim jeździć minimum 6lat i tak do 80tys km
Czy to prawda że te auta mają słabe skrzynie??? Tzn rozlatują sie po 40-50tkm?
Jakie poważne awarie się zdążają?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 27 gru 2017, o 17:33

Doesnt, nic takiego się nie dzieje, pod silnikiem jest sucho przynajmniej u mnie w 0.9tce
Kuba83, ja mm 0.9tce polecam go dołóż trochę kasy i będziesz zadowolony albo poczekaj na nowe wersje silnikową. Ja w moim nie mam żadnych awarii skrzynia po 126tys. km ciężkiej nogi i nie raz palenia gum chodzi idealnie
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Doesnt » 27 gru 2017, o 18:46

Kuba83 miałem ten samochód z tym motorem i on jest tylko do miasta, do spokojnej jazdy, do toczenia się z punktu a do b. Poza tym jest bardzo głośny. Naprawdę dołóż troszkę kasy i weź minimum 0,9 tce 90km. Jest dużo bardziej elastyczniejszy i cichszy. Akurat skrzynie nie są zbytnim problemem w tym samochodzie. Warto się również zastanowić nad dodatkowo gwarancją 5 letnią ( z darmowymi przeglądami! ), bo naprawdę warto w dzisiejszych czasach eko oszczędności materiałów.
+ pakiet look - niebieski

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 27 gru 2017, o 21:51

Doesnt, święta racja to co powiedziałeś, no chyba że kolega myśli o założeniu instalacji gazowej, może wtedy mu sie po jakimś czasie zwróci zakup 1.2 niż dołożenie do 0.9tce. Ale nawet na gazie będzie to powolne i głośne, jestem ciekawy czy po lifcie zrobili lepsze wygłuszenie dla 1.2
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Kuba83 » 28 gru 2017, o 13:49

Dzieki
0,9 brak funduszy.
To ma być drugie auto w rodzinie. Priorytet to ma być nowe

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Kuba83 » 28 gru 2017, o 13:57

No bo do 47 nie dostanę 0.9
Ale pure tech 82 w C3 może ogarnę

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 28 gru 2017, o 22:25

Kuba83, do 47k może i nie ale niewiele więcej bez problemu 0.9TCe już będzie. Lepiej dołożyć niż jeździć czymś co się wlecze i wyje.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 28 gru 2017, o 22:32

Też jestem tego zdania ja moje 0.9tce kupiłem za 47700zl była to wersja demonstracyjna nowa oczywiście miała przejchane nie całe 3tys. km
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez sasio » 28 gru 2017, o 23:27

Miałem Twingo po demo.
4 lata i 60 tysiecy jak je nabyłem.
Silnik 1.2 16V chodzil glosniej niz kolegi ten sam motor po 190k km.
Nikt tych demo nie szanuje, sami jak mieliśmy nowe Twingo III, miały po 7km nalotu, a my w Karawanie Twingo do odcinki na zimnhm4 :)
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 28 gru 2017, o 23:50

Mój wyglądał jak nówka używany był trzy miesiące, ja przy zakupie powiedziałem tak albo to to i to wymienicie na nowe albo robicie mi na to upust. Upustu nie zrobili ale za to powymieniali wszystko co mi sie nie podobało.

Z reszta teraz renualt daje 5tys. zł rabatu przy zakupie auta z pakietem alize więc wolałbym wybrać silnik energy 0.9tce i pakiet alize a koszta wyjdą podobne jak przy silniku 1.2 16v.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Kuba83 » 29 gru 2017, o 21:54

To wszystko cenne co mówicie
Myślę też w sumie nad twingo
Ciekawe ile ono w tce by kosztowało?

Co sądzicie o kredycie niskie raty?
Niby brzmi dobrze, ale obawiam się że po 4 latach przy oddawaniu auta mogą przypiąć się najmniejszej skazy i oczekiwać dodatkowej opłaty?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 29 gru 2017, o 22:11

Twingo też ładne ale w wyższej wersji wyposażeniowej i juz 0.9tce jest wyprzedane jeżeli chodzi o wyprzedaż rocznika 2017 a w wesji 110tce gt kosztuje ponad 50tys. To się już nie opłaca bo za tą cenę masz clio. Druga sprawa sa dwa silniki sce 70 I ten 110tce to nowe silniki i kij wie jak z ich wytrzymałością. Co do kredytu nie jestem wstanie ci pomóc to już zależy od ciebie
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Kuba83 » 29 gru 2017, o 23:02

Zobaczymy w przyszłym roku.
Na pewno coś kupię, chciałbym Clio tce
Ewentualnie Twingo Tce, Oba ładne
Pozdrawiam

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 29 gru 2017, o 23:16

Jak ci stracza auto wielkości twingo to bierz 90tce napewno będzie szybciej się zbierał niz clio które jest cięższe. A jak coś większego to clio 0.9tce ale energy badz 1.2tce
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne