My Renault

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Mój Renault

Postprzez kamell80 » 6 kwi 2013, o 15:13

To już moje drugie autko ,które tam wrzucałem i bez problemu podaje dane na temat wersji wyposażenia itp . Do tego dane są podane w języku kraju z którego pochodzi auto (gdzie zostało kupione nowe) - u mnie akurat po niemiecku. Kolejna sprawa jest taka ,że dane te nie pojawiają się odrazu po wpisaniu VINu i daty pierwszej rejestracji - trzeba na to poczekać np +- 1 dzień - dłużej lub krócej. Historia serwisowa aut nie jest powszechnie dostępna i pewnie nie będzie , gdyż bronią się przed tym - przynajmniej w Renault. Kiedyś pytałem o przesłanie historii mojego auta na maila lub wydrukowanie to absolutnie nie ma o czym rozmawiać. A spowodowane jest to tym ( jak dowiedziałem się w serwisie) ,że kiedyś mieli kilka historii gdzie klijent kupił auto niby bezwypadkowe itp a później odwiedził serwis, który dał mu wydruk i okazało się ,że auto jest powypadkowe (lub miało inne uszkodzenia -co zaprzeczał sprzedający) i w związku z tym serwis(przedstawiciel) był wzywany do sądu jako świadek itp w sprawach , które wytaczali obecni właściciele sprzedawcom . Także o dostępie do pełnej historii serwisowej naszego auta na piśmie to można chyba zapomnieć. Ja zazwyczaj w celu dowiedzenia się czegoś wysyłam zapytanie na maila do serwisu o cenę jakiejś części i odrazu pytam np. o ostatni odnotowany serwis lub o jakieś większe wymiany , które widnieją u nich , typu rozrząd lub naprawy blacharskie - zawsze dostaję odpowiedź i mogę przynajmniej porównać czy ostatni wpis w książce serwisowej pokrywa się z wpisem w serwisie ;) ,że nie mają odnotowanych napraw powypadkowych ( ale odrazu zabezpieczają się dopiskiem: choć nie powiedziane ,że nie były one wykonywane po za ASO) , że (kiedyś tam) wymienione zostały opony, tarcze hamulcowe i inne pierdoły.
Ostatnio edytowano 11 kwi 2013, o 14:38 przez kamell80, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Sprzedam opony do diesla...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez discoDJ » 7 kwi 2013, o 10:31

Zarejestrowałem się również, pokazuje wersje wyposażenia ale historii serwisowej brak i przebieg 0km pomimo uzyskanego w A.S.O przebiegu i historii serwisowej, wiec coś marnie im to działa.
Najlepsze restauracje w warszawie , wybierz się już dziś.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez kamell80 » 7 kwi 2013, o 13:04

Ta strona nie pokaże nic po za wersją wyposażenia twojego auta. Nie pokażą ci ani przebiegu ani historii serwisowej. Możesz podać swój stan licznika to ci pokażą czy wymagany jest wkrótce jakiś przegląd serwisowy ale i z tym marnie bo jak próbowałem wpisać swój przebieg to wyskakiwało ,że błąd lub coś w tym stylu :)

A tak wogóle to kto powiedział ,że ta strona pokaże wam historie serwisową , przebiegi itp? Przecież to tylko strona informacyjna na temat promocji w serwisach ,salonach itp. Właściciele młodszych aut mogą się dowiedzieć czegoś dodatkowego o swoich autach typu model/wersja wyposażeniowa lub zbliżające się przeglądy proponowane przez serwis. Nie znajdą tu danych właściciele starszych Renówek bo Renault nie ma im nic do zaproponowania w kwestii serwisu itp
Ostatnio edytowano 11 kwi 2013, o 09:42 przez brejq, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Nie piszemy posta pod postem - Używamy opcji EDYTUJ. Scaliłem
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Rudy » 7 kwi 2013, o 13:30

kamell80 nie to nie tylko strona promocyjna.
Przeczytaj co napisałem wyżej ;)
Fakt obecnie działa to kulaw chociaż nie niektórych autach się sprawdza.
Według Renault Polska powinno to działać na wszystkich autach z polskich salonów.
W tym roku będzie nowa wersja Moje Renault 2.0 i tam ma to już funkcjonować lepiej.
Informacje mam bezpośrednio od władz Renault Polska i osób pracujących nad tą stronę
Było Clio I phase I cleon 1.1 1993r R.I.P.Laguna I phase II 1.9 dTi 1999r Clio II phase II 1.4 16v + LPG 2002r Laguna III ph1 2.0DCI 2009r
Jest Bażant4x4 2021r.Renault 19 cabrio 1.8 16v 1994r.
#54 Obrazek
Tyran Despota

Administrator
Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez kamell80 » 7 kwi 2013, o 13:33

...no zobaczymy, fajnie by było ale z tego co wiem to chyba nic więcej z tego nie wyciągniemy , hehe. Poczekamy, zobaczymy :D
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Master » 7 kwi 2013, o 18:39

A ja sobie uzupełniłem przebieg, numer rejestracyjny, a to że jest to auto 3D i że z niemiec jest to samo wyskoczyło :P
#159#
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Zasłużony
Klubowicz
Zlotowicz
Lider Regionalny

Pokaż profil

Postprzez kamilllo88 » 8 kwi 2013, o 14:36

U mnie nie działa :problem:
ObrazekObrazek
Zdrowaś turbino,
powietrza pełna,
gaz z Tobą
Błogosławiona Ty miedzy
kolektorami i błogosławiony
owoc żywota Twojego moment.
Święta turbino matko mocy
módl się za nami wolnymi ,
teraz i w godzinę braku wachy
amen.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Pawel_90 » 8 kwi 2013, o 23:04

Ja byłem dzisiaj w Renault Dyszkiewicz w Warszawie. Państwo mnie poinformowali, że historia tak starych aut jak moje (2001 rok) są wykasowywane po około 10 latach, by nie przepełnić serwerów. I jeżeli bardzo chcę to przeszukają mi zagraniczne serwery, ale odpłatnie. Podziękowałem o tyle jest to smutne, że nawet wersji wyposażenia się nie dowiedziałem. Spróbuję jeszcze w środę, ale generalnie chyba za wiele się nie dowiem. Co jest śmieszne babka u pana obok dowiedziała się o przebiegach i naprawach ( koleżanka z pracy) zajęło im to nie więcej niż 5 minut. Zobaczymy jak będzie z wersją 2.0, ale jeśli tak jak z podejściem do historii auta to wiele się nie dowiem.
Obrazek
CLIO 1.2 16V
Amaro

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Rudy » 9 kwi 2013, o 08:01

pierwsze słyszę, żeby kasowali historię :think:
Było Clio I phase I cleon 1.1 1993r R.I.P.Laguna I phase II 1.9 dTi 1999r Clio II phase II 1.4 16v + LPG 2002r Laguna III ph1 2.0DCI 2009r
Jest Bażant4x4 2021r.Renault 19 cabrio 1.8 16v 1994r.
#54 Obrazek
Tyran Despota

Administrator
Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez patrys4891 » 9 kwi 2013, o 08:11

Też pierwsze słyszę o kasowaniu :shock:
Może producent stwierdził że "tak stare" samochody nie powinny już jeździć.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez kamilllo88 » 9 kwi 2013, o 10:52

Ja byłem ostatnio w serwisie Pietrzak w Katowicach i facet sprawdził mi historię samochodu a też mam 2001r.
Dowiedziałem się wszystkiego, od historii napraw do wersji wyposażenia :) ale na stronie nie działa :crazy:
ObrazekObrazek
Zdrowaś turbino,
powietrza pełna,
gaz z Tobą
Błogosławiona Ty miedzy
kolektorami i błogosławiony
owoc żywota Twojego moment.
Święta turbino matko mocy
módl się za nami wolnymi ,
teraz i w godzinę braku wachy
amen.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 9 kwi 2013, o 15:44

sprawdzałem wczoraj i mojego vinu nawet nie mają w bazie :lol: :japierdole:
Scenic II 1.9 dci 130[ /b]
[b]Fiesta MK6 1.4 TDCi 68
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Duster » 17 kwi 2013, o 10:16

Od niedawna w Moje Renault mam dostępną historię serwisową choć jest ona dość lakoniczna. Można się dowiedzieć o wycieraczkach czy filtrze oleju ale zamiast np. "wymiana zaworu recyrkulacyjnego turbo" mam "Mechanika: Funkcja: czesci silnika,mechaniczne lub podobne" itd.
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Pawel_90 » 17 kwi 2013, o 22:13

Byłem po raz 2 w serwisie no i znalazłem kogoś, kto wytłumaczył mi wszystko. Nie kasują danych lecz sam sprzedawca przyznał, że dane do 2005 roku były wprowadzane chaotycznie na tyle iż mało starszych samochodów jest w bazie danych. Jedyne co mi powiedziano to rodzaj wyposażenia, bez zająknięcia. Więc ja już się dowiedziałem co chciałem. Osobiście polecam przejechać się do salonu i sprawdzić sprzedawcy nie robią, żadnych problemów. No i można sobie posiedzieć w Clio IV lub Megane Coupe :mrgreen:
Obrazek
CLIO 1.2 16V
Amaro

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez mateusz455 » 23 wrz 2013, o 16:15

Witam,
Czy ktoś z was używał tego do śledzenia na jakim etapie produkcji/dostarczania jest zamówiony nowy samochód? Należy do tego posiadać numer aktywacyjny Follow Order. Mój sprzedawca w Renault podał mi dwa różne numery ale żaden z nich nie działa (dostają informację że podany numer zawiera błędy). Czy ktoś z was wie, co to dokładnie jest za numer? Czy to jest na przykład kilka cyfr z numeru umowy albo ile tych cyfr ma być? Czy w tym numerze zawarte są jakieś pauzy czy po prostu wpisujemy ciąg cyfr? Dodam że zgłaszałem sprzedawcy ten problem ale nie potrafił mi pomóc.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez amoralny » 14 lut 2014, o 19:35

Zarejestrowałem Thalię 2001-wg strony to Clio.Nawet data sprzedaży się nie zgadza o 2 tyg.Pomyślałem,że może muszę profil uzupełnić(adres,tel) to zaczyta resztę danych ale nie da się wpisać:D Klikam,klikam,szukam może gdzie indziej można wpisać wkurzam się już powoli a tu mi gdzieś w opcjach link wyskakuje ZOSTAŃ FANEM RENAULT! Kliknij tutaj! Talibowie mnie prędzej zwerbują...Auto wczoraj kupiłem więc powinienem pomyśleć czy nie przebite ale nawet przez myśl mi to nie przeszło...od razu pomyślałem,że tradycję pielęgnują:D
Auto kupione w Polskim salonie,VIN 3 razy sprawdzałem.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Flak » 11 mar 2014, o 13:23

Takie szybkie pytanie. Zarejestrowałem się tam już jakiś czas temu. I teraz tak sobie zajrzałem. Podany tam jest numer rejestracyjny (bodajże holenderski - 2cyfry-2litery-2litery). Tenże sam numer mam wygrawerowany na wszystkich szybach. To jest rejestracja z jaką samochód jeździł za granicą? Ja jej nie wpisywałem przy rejestracji...
EGR to zło wcielone, jak wszystko co do samochodów włożyli ekolodzy...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez andrew83 » 12 mar 2014, o 14:07

Flak, to jest to co było przy zakupie... teoretycznie ;) ja mojego też wklepalem kiedyś i dostałem numery z D.

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Flak » 14 mar 2014, o 09:44

Dzięks za info! :) To przynajmniej teraz wiem skąd ten samochód handlarz przytachał :mrgreen:
EGR to zło wcielone, jak wszystko co do samochodów włożyli ekolodzy...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez piotrk010 » 23 mar 2014, o 00:33

Fajna sprawa :D wszystko poszło szybko, a po zalogowaniu widzę co jeszcze muszę wymienić w aucie :)
Super Dzieki zainfo :)

Początkujący

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne