Nietypowe CLio?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Nietypowe CLio?

Postprzez monika_84 » 27 paź 2010, o 17:46

Witam. Od roku posiadam Clio II 1.4 8V w wersji Si. Szukałąm w internecie informacji na jego temat, ale nic nie mogę znaleźć, znalazłam tylko info na temat takiego Clio ale z silnikiem 1.6 16 V, jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy moja Cliówka jest nietypowa??? :) Z góry dziękuję
monika_84

Pokaż profil

Postprzez Darczan » 27 paź 2010, o 20:43

Dwie rzeczy są pewne - Twoje auto to nie Clio Sport tak jak masz napisane w profilu i moc masz również niższą - powinnaś wpisać 55 kW.
KRC#126
Renault Megane III ph I 1.9 dCi - czarny Kullkowóz ;)

Eat Sleep Renault

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez kilazz » 27 paź 2010, o 21:23

wrzuc zdjecia auta to moze sie cos uda ustalic.. nie jest to przypadkiem jakis przelozony anglik?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Kogucik » 27 paź 2010, o 21:31

słyszałem o Si, ale 1,6 8v (nawet jeździłem takim)
Clio Si

Gama Clio II w wersji Si wyposażona w silniki o mocy 90 KM przeznaczona jest dla młodego klienta poszukującego dynamicznego samochodu, dobrze wyposażonego i stosunkowo niedrogiego (przynajmniej we Francji).

Czterocylindrowy silnik osiąga 90 proc. maksymalnego momentu obrotowego w bardzo szerokim zakresie obrotów: 1500-5250 obr./min. Charakteryzuje się dobrą dynamiką, szczególnie na niższych biegach, i dobrą elastycznością.

Na zewnątrz wersja Si wyróżnia się zderzakami w kolorze karoserii, zespolonymi światłami o podwójnym układzie optycznym i 14-calowymi obręczami kół. Wewnątrz zmieniono kolorystykę obić i tarcz niektórych elementów, np. zegarów. Clio II Si oferuje kompletne wyposażenie, m.in. ABS plus EBV, dwie poduszki powietrzne, zagłówki o specjalnych prowadnicach, wspomaganie układu kierowniczego, elektrycznie podnoszone szyby przednie, centralny zamek.

Układ jezdny ma identyczną charakterystykę jak wersja 1.6 RXT; m.in. zwiększona sztywność elastycznego zamocowania osi, nowe parametry amortyzacji, szerokie opony (175/50/14) pozwalają na dyna

Zaawansowany
Klubowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Ja-NOS » 28 paź 2010, o 09:16

Zrób zdjęcie Silnika, zdjęcie samochodu, wnętrza, plus tabliczki znamionowej silnika, widać ja na dole silnika jak otworzysz maskę.

Tu widać tabliczkę na srebrno

Obrazek

Wtedy dowiesz się jaki masz dokładnie model.
Mistrz patelni fenomenalny, Król orgazmów niepowtarzalnych.

Złote Clio sprzedane, zostało tylko wspomnienie ... :)
Klubowicz

Zlotowicz
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Majsterkowicz
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne