Brak cześci w polsce i ich ceny

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy
Przesunięty przez: Szybki

Brak cześci w polsce i ich ceny

Postprzez CZUCZU1 » 13 lut 2012, o 17:46

Tak zakładam temat by podyskutować o dostepności części w polsce do clio 1.8 16v i williamsa.
Uszczelki ściagam z Wielkiej Brytani, Węże z Francji, podkładki zawieszenia z Włoch. W polsce nawet w ksiażce nie ma śladu po tych wersjach. Ceny z podatkami i wysyłką sa o połowe mniejsze niz w Polsce chore to.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez wafel » 2 mar 2012, o 20:23

Byłem w aso w łodzi po rączkę od podnoszenia fotela do 16v ph 2. Pan stwierdził że nie ma tego w polsce i we francji. ALE jest w holandii ! :D Zapytałem się o cene to za wszystko mnie podsumował 650 zł.................Ten kraj to jakieś nieporozumienie.
Było 1.2->1.4->1.8 16v->1.4 16V #153
Suka Konia

Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 2 mar 2012, o 20:29

Mechanik szukał elementów do zacisku do clio 1.8 16v. W aso znaleźli zestaw do ściągnięcia z francji za 220 euro. kupił wsio za 100 zł ale po numerze katalogowym nie modelu

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Cassis » 2 mar 2012, o 20:32

Problem polega na tym że Renault nie prowadzi jeszcze takiej polityki jak Mercedes czy BMW gdzie wszystkie części do starych modeli są dostępne bez problemu.
W przypadku Clio nie ma jeszcze takiej tragedii jak w przypadku np. R5. Miejmy nadzieję że Renault pójdzie po rozum do głowy i zacznie brać pod uwagę właścicieli klasycznych modeli.
Wysoki poziom konwersacji zapewnia - Cassis
Obrazek
Grillman

Zasłużony
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 2 mar 2012, o 20:36

Wątpliwe. Masowi producenci nie widzą w tym biznesu. Peugeot, Fiat, Renault

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez wafel » 2 mar 2012, o 20:36

Ja niby za posiadanie 16v dostałem w aso 10% rabatu. Fakt za tulejki do zawiasów drzwi tylko ale może na coś innego tez bym dostał :P
Było 1.2->1.4->1.8 16v->1.4 16V #153
Suka Konia

Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Cassis » 2 mar 2012, o 20:48

CZUCZU1, prawdopodobnie bardziej prestiżowe marki typu Volvo, BMW, Mercedes podchodzą do temat tak jak należy.
Dziwi mnie natomiast fakt bo dział Renault Classic ostatnio prężnie działa na rożnych festiwalach.
Wysoki poziom konwersacji zapewnia - Cassis
Obrazek
Grillman

Zasłużony
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez maciek30_pl » 2 mar 2012, o 22:12

Chciałem wam opowiedzieć moją dzisiejszą przygodę z ASO Fiata ale na temat. Otóż szukałem oringów do chłodnicy klimy a z racji tego, że jestem w Łowiczu nie w Łodzi to w sklepach moto nie ma. Pojechałem do ASO i dowiedziałem się, że są 2 ale pan mi nie ściągnie tego, bo przyślą 10 w paczce i mu się nie opłaca więc mi poradził, żebym poszukał gdzieś indziej.

Co z tego, że były jak ceny i ludzie w ASO są chorzy?

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wtl kara » 14 mar 2012, o 20:35

Miałem taką samą historię. W bmw w poznaniu. Potrzebowałem czterech uszczeleczek musiałem kupić paczkę 10 szt:) BMW!!
wtl kara

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 15 mar 2012, o 09:15

CZUCZU1 napisał(a):W polsce nawet w ksiażce nie ma śladu po tych wersjach

CZUCZU1 napisał(a):Ceny z podatkami i wysyłką sa o połowe mniejsze niz w Polsce chore to.

No to są te części w Polsce czy nie ma ?
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 15 mar 2012, o 09:23

Sportowe tylko w re5pecie i 2brally które ściągaja z zzagranicy, Muzykant eksploatacyjne załatwia w dobrej cenie. Ale zobacz na ebaya brytyjskiego tam mają kilkadziesiąt razy więcej produktów do wiliamsa

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez blaz » 21 mar 2012, o 20:35

ja miałem R5 GTX w 2005tym i juz wtedy była tragedia, teraz to nawet nie mysle co w tej kwestii sie dzieje:)
a BTW taka sama sytuacja jest w przypadku SPORTa? bo rozwazam zakup, na razie waham się miedzy M2 a clio i tak czytam o kosztach w clio i sam juz nie wiem w megi przynajmniej silnik popularny F4R z turbem
blaz

Pokaż profil

Postprzez Klio5 » 27 kwi 2012, o 12:41

Ja jestem stałym bywalcem szrotów. Znam paru gości, co szukają na zamówienie w Polsce, czasami znajdą. ;)
Klio5

Pokaż profil

Postprzez Mexx » 14 gru 2012, o 12:35

Jak kupowałem Espace to miał urwany zaczep od jednej z rolet, w dwóch ASO tłumaczyli mi że niema tego w Polsce, że w centralnym magazynie też nie widzą, że jak chce to mogę za to zapłacić z góry a oni spróbują zamówić ale raczej się nie uda bo tego już nigdzie nie trzymają i że łatwiej będzie mi to znaleźć na szrocie niż kupić u nich.
Skontaktowałem się więc bezpośrednio z Renault Polska i przedstawiłem sytuacje, dostałem informacje że zamówią mi to we Francji i przyślą za pobraniem lub jak wole to mogę odebrać w dowolnym ASO, więc odebrałem w ASO w którym się zarzekali, że tego nie kupię :D koszty też śmieszne bo ok.30 pln
Trochę uporu i się udało kupić element nie do kupienia ;)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rzeźnik. » 18 sty 2013, o 20:06

no bo to jeszcze musi się chcieć . Mercedes ma dział classic bo klasyków mercedesa na całym swiecie jest masa . Ceny części są na bardzo wysokim poziomie ale fakt dostać można bardzo dużo . ale to juz panowie inna liga 8-)
kim do ch.. jest królik ?

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 18 sty 2013, o 20:28

Ja wam powiem że o części cięzko ale idzie dostać tylko panewki acl z australli nadwymiar, panewki pompy oleju z francji. Wydłuża to pracę przy aucie. W pl nie kupie wydechu do 16kli a na ebayu francuskim kilka firm i wydech jaki chcę

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Cloudi » 23 sty 2013, o 12:02

Ja też miałem głupią sytuację z czujnikiem absu do prawego tylnego koła dzwoniłem wszędzie jeździłem i nic a w aso pan kochany powiedział 600zł za ściągnięcie z Francji:D dlatego jeżdżę bez absu
CloudiCloud- Cloud jest byłym członkiem elitarnej jednostki SOLDIER, stworzonej w celu zwalczania terroryzmu :D Final Fantasy VII

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 23 sty 2013, o 12:18

a ja to młotkiem wywalałem..

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Cloudi » 23 sty 2013, o 12:27

ale powiem że znacznie lepiej mi się teraz bez tego cholerstwa jeździ :)
CloudiCloud- Cloud jest byłym członkiem elitarnej jednostki SOLDIER, stworzonej w celu zwalczania terroryzmu :D Final Fantasy VII

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez tommies » 23 sty 2013, o 12:38

No niestety polityka części zamiennych w Renault jest co najmniej dziwna. Pierwsze schody zaczynają się przy lokalizacji numeru uszkodzonej części. Trzeba mieć Dialogysa lub dostęp do tej nowej bazy. Następnie ASO które robi fochy.
W przypadku starszych aut jak R5 w szczególności GTE I GTT no to dopiero jazda się zaczyna bo w samym Dialogysie są błędy :) Ostarszych jak R5 Alpine czy innych to nawet nie chce myśleć jak to wygląda. Jako użytkownik R5 stwierdzam że nie ma co liczyć na ASO tylko na angilskie sklepy internetowe - taniej i szybciej wbrew pozorom.
Nie wiem jak ze starszymi autami, ale bardzo fajnie zrobili to w Peugeot/Citroen. Rejestracja w sericebox i po wpisaniu VIN rozkłada mam dostęp do darmowej i szczegółowej dokumentacji technicznej części a jeśli było by to za mało to mogę opłacić dostęp do bazy serwisowej z pełną dokumentacją przeprowadzania napraw.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne