Do wzięcia Clio po Amber Gold/OLT

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Do wzięcia Clio po Amber Gold/OLT

Postprzez kubal » 17 sie 2012, o 10:25

Do wzięcia Clio 1.2TCE 100KM z automatyczną klimą i rabatem prawie 25% ;)

Czy na Amber Gold można jeszcze zarobić? Owszem. Firma w czasach prosperity zamówiła sporo nowych samochodów. W międzyczasie "zakończyła" działalność i aut od dilera nie odebrała. Teraz można je kupić z gigantycznym rabatem

Renault Clio III z silnikiem 1,2 cm3 o mocy 100 KM w wersji wyposażenia "S" pojawiły się w ogłoszeniach na Autotrader.pl. Pod hasłem Renault Clio III Amber Gold kryje się auto w wersji trzydrzwiowej, każde z automatyczną klimatyzację. To, jak przyznają sprzedawcy Renault, dość rzadkie wersje sprzedawane w Polsce. Cena? 39 950 zł. Przed rabatem, to samo auto, w identycznej specyfikacji, kosztuje 52 tys. zł. Opust zatem to ok 24 proc., czyli ponad 12 tys. zł.

Jak wynika z ogłoszenia zamieszczonego przez śląskiego dilera Renault Auto-Efekt, czerwone "Cliówki" nowego właściciela się nie doczekały, bo Bank Amber Gold upadł. Przedstawiciel dilera nie chciał zdradzić na ile samochodów opiewa zamówienie. Przyznaje jednak, że auta można kupić u każdego dilera w kraju, a ceny powinny być wszędzie takie same.

Z naszych informacji wynika, że na placu stoi kilkadziesiąt nowych samochodów, zamówionych przez bankruta. I żeby teraz auta nie zalegały na magazynie, importer zdecydował się sprzedawać je w tak atrakcyjnej cenie.

Źródło: http://moto.pl/MotoPL/1,88389,12319711, ... lotek.html

Bardzo Zaawansowany
Zasłużony
Zlotowicz
Lider Regionalny
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rzeźnik. » 21 sie 2012, o 20:18

myśle że jak by je okleili logo amber gold i może na deske złota tabliczka z numerem :lol: to by bardziej poszły
kim do ch.. jest królik ?

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez struda » 27 sie 2012, o 17:57

A tak na poważnie, to czy ta oferta jest dobra? Od kilku miesięcy rozglądam się za pierwszym samochodem, przyznam, że jestem dosyć niezdecydowany. Taki mam charakter. To clio nawet mi się podoba, ale interesują mnie opinie tych, którzy się na tym trochę znają. Sam w ogóle nie znam się na motoryzacji. Chciałbym kupić samochód przynajmniej na kilka lat, wolałbym przez ten czas mieć jak najmniej do czynienia z mechanikami, a tym bardziej wątpię, żebym sam był w stanie cokolwiek naprawić.
To clio podoba mi się bo jest małe (chcę mały samochód, ale dosyć dynamiczny), dosyć fajnie wygląda, ale niektórzy twierdzą, że mogą być problemy z silnikiem, bo podobno jest trochę nietypowy?
Gdyby ktoś zechciał się wypowiedzieć, będę wdzięczny.
struda

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 27 sie 2012, o 19:04

clio ma już klime i poszła większośc bo ich sporo było. Kolega w aso robi i opowiadał że zainteresowanie jest

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Moreno » 28 sie 2012, o 08:40

No ja właśnie nabyłem Tarnowskich Górach to clio.Szukalem wozu małego,takiego do miasta.Miałem dotychczas Avensis II która zdecydowanie za duża na warunki miejskie była.W ASO jak składałem zamówienie przy mnie ze 3 osoby jeszcze to samo zrobiły.Także ruch jest.Odbieram w przyszłym tygodniu bo jeszcze czujniki cofania mi zakładają.
Moreno

Pokaż profil

Postprzez Rasta78 » 28 sie 2012, o 20:04

ja też :mrgreen: , podobno byłem ostatni z tych 50 . decyzje podjelismy w trakcie rozmowy ze sprzedawcą w 2 minuty. dziewczyna sie cieszy bo to dla niej i w sobote odbieramy. Jeszcze nim nawet nie jechała wiec kupno w ciemno , gorzej bo przesiada się z volvo v 40 w dieslu z chipem :geek: .Do zobaczenia na drodze :D
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 28 sie 2012, o 20:16

widać że nowe clio rozeszły sie jak ciepłę bułęczki ;)
Scenic II 1.9 dci 130[ /b]
[b]Fiesta MK6 1.4 TDCi 68
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Rasta78 » 28 sie 2012, o 20:29

50 clio w niecały tydzień poszło :mrgreen:
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez kratylos » 28 sie 2012, o 20:39

Rasta78 napisał(a):50 clio w niecały tydzień poszło :mrgreen:

dobra reklama to podstawa... -
model schodzacy zaliczka od amber juz zainkasowana wiec czysty zysk...
pozdr
Kratylos

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Screw » 13 wrz 2012, o 23:19

a wiecie dlaczego je kupili ? Olt express kupiła flote do wypożyczania(wypożyczalnia samochodów) w cenach poniżej opłacalności tylko by wybadać jaki jest ruch pomiędzy lotniskami. Ludzie mogliby w cenie wynajmu za dobę oddać w dowolnym mieście w którym jest lotnisko . Niestety plan nie wypalił jak widać.. :D Dobrze ,że ludzie z KRC chociaż na tym skorzystali :)
Wiem to z pewnych źródeł(moja branża-wypożyczalnie), ale to chyba ,żadna tajemnica:)

Pozdro!

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Moreno » 14 wrz 2012, o 07:02

Szczerze mówiąc mam w dupie kto go kupił itd.Spełnia moje oczekiwania i luz.Silniczek lada chwila do zagazowania,
Moreno

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 14 wrz 2012, o 22:01

W podobnej cenie jak Clio III po AG, można już za niedługo kupić Clio IV (5-drzwiowe, ale z mniejszym wyposażeniem).
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 14 wrz 2012, o 22:14

Bogdan61 napisał(a):można już za niedługo kupić Clio IV (5-drzwiowe, ale z mniejszym wyposażeniem).

i z mniejszym silnikiem i w ogole nie niedlugo a pewnie za pół roku.
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 15 wrz 2012, o 09:02

Ja wciąż liczę po cichu że pojawi się 1.2 TCe 115 KM w manualu....

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez blaz » 19 wrz 2012, o 20:17

blaz

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 19 wrz 2012, o 20:50

blaz, raczej nielimitowana głupota / fantazja twórcy ogłoszenia (niepotrzebne skreślić).
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Obiboc » 9 lis 2012, o 08:36

Tak wczoraj się wyrwałem prze szereg a nie zwrócilem uwagi ze temat juz jest, będzie licytacja komornicza cena wywolawcza za auta 2012 jeszcze nie zarejestrowane 33 tys.
NA stronie amber jest informacja o terminach licytacji. Używka 23, 5
Obiboc

Pokaż profil

Postprzez brygadzista1 » 22 lis 2012, o 00:49

Dobrze że auta nie są oklejone logiem Amber bo potencjalnych nabywców pewnie by spotykały kamienie z rąk byłych klientów tego nibybanku :lol: A to co wystawiają teraz na licytacje idzie chyba wszystko w pakietach, gdzieś mi się obiło o uszy że Iphony tanio sprzedają ale trzeba brać 50 sztuk ;)
brygadzista1

Pokaż profil

Postprzez pavelb » 26 lis 2012, o 16:46

Syndyk żałował, że "nie było chętnych na nowe Renault Clio, bez przebiegu, bez rejestracji". Cena wywoławcza każdego z ponad 20 samochodów wynosiła 33,9 tys. zł.

http://moto.onet.pl/1672031,1,sprzedane ... tml?node=2

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez kocuba_michal » 1 gru 2012, o 14:43

Może znajdzie się jakiś williams po Amber Gold, chętnie kupie z dużym rabatem :)
kocuba_michal

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne