Zapytanie o sprawdzenie Clio III przed zakupem

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Zapytanie o sprawdzenie Clio III przed zakupem

Postprzez stachu99 » 15 mar 2014, o 10:22

Jestem umówiony na obejrzenie i kupno Renault Clio III, Hatchback, 1,5 dci, 2009r.
Komis ma kilka takich Clio polisingowych z różnym przebiegiem. Wszystkie serwisowane w ASO.
Nie byłem tam osobiście. Tylko dzwoniłem.
Problem w tym, że mogę dokonać zakupu tylko w niedzielę i nie mam możliwości zajechania na serwis.
Samochód zakupię razem z roczną gwarancją na 12mc - polisa firmy autoprotect.
Mam 2 zapytania.
1. Czy gwarancja firmy autoprotect jest coś warta? Czy ma ktoś i czy już korzystał z naprawy?
2. Mam 2 nr VIN. Czy ktoś może sprawdzić historię lub podać pewniaka gdzie mogę na telefon sprawdzić jeszcze dziś?
Dzwoniłem na infolinię Reanult i usłyszałem, że tylko organom ścigania podają informacje o aucie.
Dzwoniłem do dealerów - serwisów z zapytaniem o sprawdzenie przez telefon to odmówili i powiedzieli, że mogą sprawdzić jak przyjadę.
- Tamtem Będzin - cena za historię - 50zł, przegląd przed zakupem - 300zł
- Tamtem Częstochowa - cena za historię - 30zł, przegląd przed zakupem - 200zł
- Pietrzak Jaworzno - cena za historię - 100, przegląd przed zakupem - 300zł
Inne salony Pietrzaka także odmówiły sprawdzenia przez telefon.
Jeśli ktoś może sprawdzić to podam VIN'y na prive lub zadzwonię. Mogę zapłacić. Ważne abym otrzymał historię jeszcze dziś. Wszystko na prive lub telefonicznie. Nie mam teraz sprawnego auta więc odpada jeżdżenie gdziekolwiek.

Pozdrawiam,
Stachu99

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez sudi » 15 mar 2014, o 14:04

Sugeruje zamieścić ogłoszenie w tym dziale razem ze zdjęciami i linkiem: http://www.klubclio.pl/viewforum.php?f=27
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne