Dorobienie kluczyka

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Dorobienie kluczyka

Postprzez piotrk010 » 23 mar 2014, o 17:05

Witam.
Mam pytanie czy ktoś dorabiał kluczyk do Clio ?? Ile to kosztuje ??
Niestety został mi tylko jeden kluczyk, gdyż drugi wpadł mi do akwarium i nie działa, chciałbym dorobić tylko nie wiem jaka jest tego cena i czy jest to możliwe.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez konto usunięte » 23 mar 2014, o 17:20

Tak, 200
konto usunięte

Pokaż profil

Postprzez piotrk010 » 23 mar 2014, o 17:25

W serwisie taka jest cena ? czy poza min dorabiałeś ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez konto usunięte » 23 mar 2014, o 17:27

piotrk010 napisał(a):W serwisie
600
konto usunięte

Pokaż profil

Postprzez piotrk010 » 23 mar 2014, o 20:17

Czy zwykły klucznik moze dorobić ale tam jest immobilizer a z tego co zauważyłem kluczyk jest z nim połączony.
Gdzie dorabiają takie klucze ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 23 mar 2014, o 20:21

Chcesz sam klucz z immo czy razem z przyciskiem od centralnego?
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez piotrk010 » 23 mar 2014, o 20:33

Kompletny kluczyk czyli immo i przycisk do centralnego.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Bilek55 » 31 mar 2014, o 08:38

Też bym się podpiął pod temat. Widziałem na allegro za 130-150zł za nowy kluczyk, tak staniały czy to raczej wątpliwej jakości będzie? Nie dość, że mam jeden to jeszcze jedno działa i w tym też muszę obudowę zmienić :/

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez kotrod » 22 kwi 2014, o 13:09

Też się podepnę pod temat. Teść kupił Clio III wszystko pięknie cacy lać i jeździć tylko kluczyk (ten scyzoryk) jest popsuty, właściwie jego uszkodzeniem jest to że grot się nie wychyla po wciśnięciu i trzeba ręcznie odciągać ten grot. Na allegro są same obudowy za około 60-90 zł i niby elektryka ma pasować ze starego czy ktoś z Was może się orientuje czy można wymienić tylko jakąś spręzynke żeby grot sam odchodził czy nie ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sudi » 22 kwi 2014, o 13:47

kotrod, rozbierz kluczyk i sprawdź, prawdopodobnie uszkodzona sprężynka
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez JNM » 12 maja 2014, o 18:31

Witam, ja też potrzebuję dorobić kluczyk do clio II
Czy ma ktoś dobrego fachowca w Warszawie?
Proszę o info
JNM

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez MrZimnyyy » 13 maja 2014, o 16:23

do clio II kluczyk z imobilaizerem bez centralnego 130zł.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez kotrod » 12 gru 2016, o 22:18

Pozwole sobie odświeżyć temat jako że wyjątkowo w tym samochodzie mam problem z kluczykami....
W scyzoryku "wyrobił" mi się przycisk od zamykania samochodu (chodzi o te przylutowane/przyklejone gumowe guziczki to tej płytki - jest szansa że ktoś mi to może naprawić bez dorabiania dodatkowego klucza? (mam na myśli przylutowanie do tej płytki czegoś co by pozwoliła na zamykanie samochodu).
Jakby tego było mało to w tym zapasowym kluczyku porwał mi się ten gumowy przycisk (również do zamykania samochodu). Czy jeżeli rozkręcę tą srubkę i przełoże grot wraz z tą płytką do nowej obudowy to pilot dalej będzie działał? (głupie pytanie ale ten zapasowy kluczyk jest jedynym którym mogę zamykać samochód a jak przez ten porwany przycisk dostanie mi się woda do kluczyka to w ogóle nie będę miał czym zamykać samochodu.
Sorry za być może głupie pytania ale normalnie szlag mnie trafia z tymi kluczykami. Czy tylko ja mam takie szczęście z tymi kluczykami czy ktoś z Was też miał takie przygody.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Jarima » 24 sty 2017, o 17:42

włącznik bez problemu Ci przylutują . Wczoraj też miałem ten problem w serwisie komputerowym mi przylutowali :) trwało to 30 sek. koszt włącznika 60 gr. ( też są na allegro http://allegro.pl/mikrostyk-mikrowlaczn ... 13703.html) W scyzoryku jeśli sprężyna jest cała trzeba ją inaczej włożyć . cała nowa obudowa kluczyka oryginał 34 zł ( scyzoryk ) 12 zł zwykły . na allegro.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne