przeszczep czy klepanie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

przeszczep czy klepanie

Postprzez skopeck » 21 cze 2014, o 14:33

Witam.
Ostatnio przydarzyło mi sie nieszczęście zaliczyłem dachowanie moją Cleo (2ph2 1.5 dci 65KM expression) na szczęście nikomu nic się nie stało.. teraz przyszedl czas na zrobienie porzadku z autem..
Biorac pod uwagę że bebechy są całe ( silnik chłodnica nawet klima się uratowały) gorzej z karoserią dach i drzwi pasarzera pomięte, maska, nadkole z prawej strony i delikatnie przód..

I teraz pytanko.. co jest bardziej opłacalne kupić gołą bude i zrobić przeszczep do niej czy wyciąć dach wstawić nowy naciagnąć reszte wyklepać pomalować i jeździć dalej? Autem dalej chcę jeździc. Robił ktos z was cos takiego?? Ile wyszło was kosztowo.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 21 cze 2014, o 14:46

ze względów bezpieczeństwa kupić inną bude i przełożyć graty
Scenic II 1.9 dci 130[ /b]
[b]Fiesta MK6 1.4 TDCi 68
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez skopeck » 21 cze 2014, o 15:01

Też mi się tak wydaje tylko problem gdzie bude znaleźć?? Szukać po szrotach??

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 21 cze 2014, o 15:11

na allegro.Najlepiej takiej co jest delikatnie do robienia(silnik zawieszenie etc ewentualnie delikatnie puknięta)
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez skopeck » 21 cze 2014, o 15:17

Dawce mam bo w moim bebechy nie ucierpiały nie wiem jak z zawieszeniem ale slnik i reszta tak jak pisalem jest cała.. ;-)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez qrecik69 » 22 cze 2014, o 06:23

anglik tani mlody i jeszcze ci bebechy zostaną

Początkujący
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez brejq » 22 cze 2014, o 11:54

qrecik69, ale on budy potrzebuje a anglik bedzie miał angielski vin
Było: Łada Oka 0.7l; Clio 2 ph1 1.2 8v; Megane Coupe 2.0 8v
Jest: Clio 2 ph1 2.0 16v | Clio 2 ph1 1.4 8v

Obrazek
Kondory nie lubią gazowanego

Zlotowicz
Zasłużony
Klubowicz
Lider
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 22 cze 2014, o 11:55

qrecik69, jak ktoś mu zrobi profi przekładke to spoko a jak pan ,,mietek'' to anglika bym sobie odpuścił...
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mihalek » 23 cze 2014, o 12:29

Mojemu bratu zapalił się kiedyś samochód i w sumie tragedii nie było, popaliły się tylko plastiki pod maską no i oczywiście lakier na masce i reflektory. Kupił drugi taki sam samochód, a z tego sfajczonego powykręcał parę części, posprzedawał, a budę z tym co zostało puścił do skupu aut i ostatecznie wyszedł na wszystkim prawie 1000 zł do przodu. Także jeśli masz gdzie rozkręcać to polecałbym opcję, żeby ten po dachowaniu puścić na części i kupić sobie drugie auto.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez skopeck » 23 cze 2014, o 22:48

No tak jak mówicie.. zostaje problem z VINem trzeba restrowac od nowa auto jutro obdzwaniam blacharzy zobaczymy co mi powiedza.. ;-)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez skopeck » 27 cze 2014, o 08:14

Noi oficjalnie już szukam budy.. jeśli ma ktoś informacje ze ktoś takową posiada lub ma bude na sprzedarz to prosze o kontakt... prosze pomóżcie!
Moze być klepnięta w tylek z zajechanym silnikem skrzynią etc..
Podobna moja odezwa znajduje e w dziale 'giełda" ..

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne