Szuflada pod fotel, schowek pod fotel

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Szuflada pod fotel, schowek pod fotel

Postprzez malakine » 25 cze 2014, o 10:13

Witam,

Czy ktoś się orientuje jaki nr katalogowy ma szuflada widoczna na załączonym zdjęciu? Albo gdzie można takie coś kupić? Może ktoś z Was ma na sprzedaż? No i jeśli mam Clio III 5d z 2007 roku i nie mam tego fabrycznie zamontowanego to czy taka szuflada pod fotelem kierowcy i pasażera będzie pasować? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Załączniki
bac_rangement.jpg

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 29 cze 2014, o 11:23

te szuflady były w clio od 2005 roku wiec nie ma problemu będą pasować do twojego.
ja sam mam i to jeszcze pod fotelem GT i pasuje bez problemu, ZAJKA też kupił ode mnie i pasuje mu bez problemu.
co do zakupu to szrot i to trzeba szukać w bogatej wersji (INITIALE PARIS) bo w zwykłych nie występowały.
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez malakine » 30 cze 2014, o 02:33

Dzięki za info :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez ROS!U » 30 cze 2014, o 15:14

Taki schowek też był w scenicu I. Może po rzeźbie byś go upchnął:)
By_Kubas Clio 2 PH2 D7F 2002r
Obrazek

http://www.klubclio.pl/viewtopic.php?f=32&t=27686
Tymczasowo zablokowany dostęp do Giełdy z powodu sporu z innym użytkownikiem. Rudy

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez malakine » 30 cze 2014, o 17:20

No właśnie się zastanawiałem bo na allegro widziałem, ale sądząc po budowie to nie będzie pasował... Chyba, że ktoś z Was już kombinował nad czymś takim... Ciekawostka - w ASO chcą za jeden 550 zł :/

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez malakine » 1 lip 2014, o 14:02

Powiedzcie mi proszę czy te szuflady z modusa będą pasować do mojej renatki? http://img03.allegroimg.pl/photos/orygi ... 4356286550

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 2 lip 2014, o 17:11

jeżeli rozstaw prowadnic jest taki sam jak w clio to powinno pasować.
najlepiej podjechać i wizualnie sprawdzić rozstaw.
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez malakine » 2 lip 2014, o 20:37

Niestety nie miałem możliwości podjechać bo to drugi koniec Polski ale zamówiłem. Ryzyko, najwyżej sprzedam dalej.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sudi » 2 lip 2014, o 21:56

modus to przecież przerobione clio :P
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez malakine » 10 lip 2014, o 11:28

Prawie pasowały. .. okazało się, że od modusa górna część szuflady jest wybrzuszona a od clio płaska i dlatego ciezko bylo z przesuwaniem fotela... ale po odpowiednim rozgrzaniu plastiku i usunieciu wypukłości pasują :) przynitowane na 4 nity - 2 otwory trzeba było dorobić a 2 pasowały. Więc ogólnie ok

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Substance » 11 lip 2014, o 02:37

Mam bardzo podobne w swoim Clio. Widzę, że kolega wie jak radzić sobie w każdej sytuacji, McGyver :D

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Narvana » 31 lip 2014, o 10:11

Witam,

jestem na etapie kupna takich schowków i chciałam zapytać, czy te szuflady wymagają dodatkowych szyn, albo innych elementów do zamocowania pod fotelem?
Czy jeżeli kupię schowki od innego clio III to zwyczajnie je wsuwam i po sprawie?

Pozdrawiam :)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez malakine » 1 sie 2014, o 00:48

Tak zwyczajnie to nie... trzeba odkrecic szyny i wyjac je w calosci z fotelami i nastepnie jak mamy taki wyjety fotel to go obracamy do gory nogami i sa tam specjalne otwory gdzie nalezy przynitowac szuflady wraz z szynami... jest troche roboty...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Narvana » 5 sie 2014, o 14:43

Dzisiaj właściciel schowków powiedział mi, że fotele mają specjalnie przygotowane stelaż pod te schowki i musiałby je wyciąć razem ze stelażem i zniszczyłby sobie fotele....
Jak patrzyłam u siebie w autku, to ze stelaża fotela wychodzą takie łapki stalowe z otworami i myślałam, że do nich nituje się te schowki.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez malakine » 9 sie 2014, o 11:54

No bo do nich sie nituje. A jak chcesz je wyjac to trzeba rozwiercic nity. Nic sie nie wycina.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez marco6611 » 18 sie 2014, o 17:42

malakine napisał(a):No właśnie się zastanawiałem bo na allegro widziałem, ale sądząc po budowie to nie będzie pasował... Chyba, że ktoś z Was już kombinował nad czymś takim... Ciekawostka - w ASO chcą za jeden 550 zł :/

Nie no ASO to zawsze piękną, promocyjną cenę zaśpiewa :?

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ignamo » 19 sie 2014, o 18:29

Schowki te oprócz wersji Initiale Paris występują również w nieco skromniejszej wersji Privilege.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne