Przedłużenie gwarancji Clio IV

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Przedłużenie gwarancji Clio IV

Postprzez wojtuq » 1 sty 2015, o 15:30

Mam taki dylemat w kwietniu tego roku kończy mi się dwu letnia gwarancja producenta, chciałbym ją przedłużyć o kolejne dwa lata które mają limit do 80tyś km. co kosztuję 1800zł. Tyle, że już mam przejechane 46tyś a auto posiadam od 17 miesięcy myślę, że rocznie będe pokonywał jakieś 35tyś. Co o tym sądzicie czy jest sens wykupowania tej /przedłużonej gwarancji czy nie, ja już sam nie wiem co co chwile coś nowego się pojawia. Teraz np. zaczęły mi parować halogeny i lampa od wstecznego, oczywiście jest już to zgłoszone w aso ale boję się, że znów coś się pojawi po gwarancji i wszystkie koszty będe musiał ponosić ja. Teraz mieszkam w niemczech co wszystkie naprawy są o wiele droższe jak w polsce a nie mogę sobie pozwolić na to by co chwile do polski jeździć.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 1 sty 2015, o 19:25

Może wymień co miałeś z poważniejszych awarii w ramach gwarancji. To pomoże nam doradzić w tej kwestii :)

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 1 sty 2015, o 21:05

A v e ! Wojtuq!
Ja miałem taką gwarancję za ZŁOTÓWKE.
Pomimo tego, że to dci nie miałem okazji skorzystać z tej gwarancji. W sumie nic się nie z autem nie działo.
Jakbym miał za tyle zakupić to w moim wypadku raczej bym spasował.

Oczywiście wszystko zależy od Ciebie i potencjalnej awaryjności dokładnie Twojego modelu.
Pozdrawiam TURBO
=======
Clio 2ph2 1.2 D7F Authentique + (granat)
Clio 3ph2 1.5 K9K Alize (beżowy)
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez prescot » 1 sty 2015, o 22:17

Turbo ma rację 1800 PLN to dużo kasy na ewentualne naprawy.
prescot

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 2 sty 2015, o 10:26

co do spraw zgłoszonych w aso to:
przednie zawieszenie, była akcja serwisowa na to
klapa bagażnika skrzypiąca
rysująca się maska od spodu
kolejna akcja serwisowa wymiana jakiś części w bębnach
teraz cały czas walczę z dostającym się powietrzem do środka podczas jazdy przez przednie szyby, panowie już ręce rozkładają
teraz zgłosiłem parowanie halogenów i lampy wstecznego tacie w sedici wymieniali lampę trzy razy
do tego dochodzi meszek skrzyni biegów
upierdliwie skrzypiący fotel kierowcy.

Dla mnie cena nie gra roli wiem, że 1800 to nie mało ale zastanawiam się czy po gwarancji znów coś nie wyjdzie w tym aucie:(
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 1 maja 2015, o 08:48

do zamknięcia
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil