Zdarta farba na przyciskach radia/ Renault Clio 3

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Zdarta farba na przyciskach radia/ Renault Clio 3

Postprzez pingu » 4 kwi 2015, o 21:40

Dzień dobry.Nie bardzo wiem gdzie wrzucić ten temat bo to ani elektronika ani estetyka:)
Otóż przyciski w radio w mojej "reni" / radio z nawigacją carminat/coraz bardziej przypominają czaszkę porucznika Kojaka.Lekko gumowana farbka schodzi z przycisków niczym skóra z liniejącego węża.Pomyślałem , że może wymienię sam panel przedni ale nie za bardzo się to chyba da zrobić:( szukałem całych radyjek ale nie wiem o co chodzi , że w tych które znajduję przyciski już "puchną" i widać , że za chwilkę farba zacznie schodzić.To jakaś wada ogólna czy co? Widziałem w necie speców którzy regenerują takie radia/ przyciski/ w Audi.Zna ktoś może kogoś takiego kto robiłby podobne rzeczy z renault? A może ma ktoś jakiś inny patent na te przyciski? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 5 kwi 2015, o 12:35

pingu napisał(a):To jakaś wada ogólna czy co?

TTM czyli ten typ tak ma (i to nie tylko Twój model).

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Rentoon » 20 cze 2015, o 20:14

Miałem kiedyś meggi 09 i było tak samo,może to głupia przyczyna j rozwiązanie ale unnie było tak:Żona zawsze przed wyjściem używa kremu do rąk,trzyma inaczej kierownice niż ja i tylko ona dotyjała radia bo ja używam zawsze tego sterowania przy manetce.zeszło bajpierw przy przycisku 6 bo włączała rmf fm.:) jak to rozwiązałem: kupiłem radio na allegro za 100zł i podmieniłem panel w warsztacie,uwaga!podmiana radia to serwis był w moim przypadku i jakieś ustawiamie z kompa,ale mój mistrz od audio podmienił panel bez odłączania radia:)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Rentoon » 20 cze 2015, o 20:18

P.s mam znakomego co na tę przyjemność zmieniąć Renault co roku i zawsze pomimo 60k przebiegu ma wytartą skórę na kierownivy u zniszxzone radio i nie używa kremu do rąk-takie ph potu,każde riczne auto wyglada jak po 100k:) do tego dochodzi wykonanie tych elementów w technologii ch sch:)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne