Przyciemnione szyby Clio III

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Przyciemnione szyby Clio III

Postprzez kerik » 11 kwi 2015, o 07:49

Koledzy chciałem się dowiedzieć czy fabrycznie montowane do samochodu oryginalne szyby przyciemnione to są z naklejoną folią czy też same szyby są od razu dymne. Pytam bo w moim Clio zakupionym od właściciela z Niemiec jest naklejona folia , szukałem w papierach ale nigdzie na ten temat nic nie znalazłem . Wydaje mi się na oko że są zbyt ciemne , a widziałem że niektóre patrole policyjne mają takie urządzenie do badania zaciemnienia szyb i są problemy w przypadku zbyt mocnego zaciemnienia. :whistle:

Pozdrawiam Kerik

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sudi » 11 kwi 2015, o 10:43

Ja mam przyciemnione fabrycznie i to nie jest folia. Dodatkowo tylne szyby możesz mieć przyciemnione na 100% i jest to legalne. Przednia i przednie boczne nie mogą być za mocno przyciemnione.
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Doesnt » 11 kwi 2015, o 21:00

Z tego co się orientuję tak jak mówi Sudi. Tylne szyby mogą być przyciemnione ile chcesz, natomiast przednia przepuszczalność 75%, a przednie boczne 70%.
+ pakiet look - niebieski

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez kerik » 12 kwi 2015, o 09:20

Koledzy b.dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam Kerik

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 12 kwi 2015, o 11:06

Doesnt, kerik, z tym że zazwyczaj fabrycznie jest już blisko tych limitów więc lepiej nie ryzykować przyciemnianiem przednich bocznych czy samej czołowej.
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez blusur » 12 kwi 2015, o 11:44

Zielone, fabryczne (przód), nie pozostawiają już, żadnego pola do manewru. Tył można nawet blachą zaspawać.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
"Jeśli nie masz nic do powiedzenia - nie ubieraj tego w słowa."

Mój grafitowy przecinak

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Przemuss » 13 kwi 2015, o 08:23

O ile dobrze pamiętam fabrycznie przyciemnione szyby ledwie spełniają te normy.
Clio 2 PH2 2001r ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- 1.2 16V 75KM AUTHENTIQUE od 14.02.2007
- 1.5 dCi 65KM EXPRESSION od 19.07.2013

Ekspert
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rzeźnik. » 13 kwi 2015, o 17:55

a ja właśnie zerwałem folię w moim clio , jakoś bardziej mi pasuje do suva ,vana . ale wracając do tematu to powinno nie być przyciemniane folią ;)
kim do ch.. jest królik ?

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez tony_tr » 15 kwi 2015, o 13:52

Nie jest przyciemniane folia. Ile razy jeszcze można to pisać...

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne