Clio RS Gordini 2010 r.

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy
Przesunięty przez: Farquad

Clio RS Gordini 2010 r.

Postprzez Naitsabes » 20 lis 2015, o 08:38

Witam,

Zwracam się do Was z pytaniem odnośnie Clio RS Gordini z 2010 roku, z którego zakupem się zmagam. Znalazłem już godny wzięcia egzemplarz, w którym wręcz się zakochałem, jednak przy oględzinach nasuwa mi się kilka pytań, na które salon Renault nie potrafił mi udzielić jednoznaczniej odpowiedzi. Otóż, model Gordini, który sobie upatrzyłem jest czarny i nie posiada białych pasków. Polski salon powiedział mi, że u Nas nie było w opcji wersji bez pasków. Pytanie natomiast brzmi czy wersje Gordini występowały za granicą w różnych wersjach wyposażenia w tym wypadku bez pasków i spojlera. Auto było sprowadzone z Belgii i nie ma podstaw by sądzić, że było coś kombinowane. Niestety sprawdzony VIN nie mówi o spojlerze ani paskach. Czy jest ktoś na tyle zorientowany w tej wersji Clio by rozwiać moje wątpliwości?

LwG,
Nait

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez slawekk » 20 lis 2015, o 10:25

Z tego co mi wiadomo to Gordini zawsze miało niebieskie wstawki wewnątrz natomiast kolory bodaj Niebieski Malte, Biel Alpejska, Perłowy oraz Głęboka Czerń.
Obrazek
Ex: Laguna 99 L7X Man. 194KM 263Nm, Megane2 1.6 16v 03', Clio 16v 92' ZX 1.8 93', Clio E6J 93'

Początkujący

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Naitsabes » 20 lis 2015, o 10:35

Owszem zgadza się. Wnętrze ma wszystkie dodatki Gordini i tu nie mam zastrzeżeń w oglądanym egzemplarzu. Nr VIN podaje kolor Głęboka Czerń jednak chodzi mi o białe paski wzdłuż całego auta. Na internecie nie ma żadnych informacji o paskach, a każde zdjęcie przedstawia auto z paskami i tu zachodzi pytanie czy dało się to auto kupić bez tych pasków za granicą bo Polski salon mówi, że takiej możliwości u nas nie było. To samo tyczy spojlera który na zdjęciach jest na każdym Gordini, a w oglądanym przeze mnie egzemplarzu nie ma. Stąd moje podejrzenie co do ingerencji w auto. Podejrzenie niestety nieuzasadnione oględzinami auta również przy pomocy czujnika grubości lakieru. Wszystko wydaje się ok ale nie chciałbym się naciąć na idealnie poskładany egzemplarz dlatego próbuje sobie wyjaśnić drobne niejasności.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 20 lis 2015, o 11:58

Powiem Ci tak - miałem Lagune która z poziomu wyposażenia powinna mieć Hands Free a jednak nie miała. Pojechałem do salonu zapytać czy to jakiś ulep jest czy tak wyjechało z fabryki. Facet powiedział mi po VIN'ie że tak wyjechało z fabryki i ktoś po prostu zażyczył sobie żeby tego nie montować, mimo tego że było standardem w tym poziomie wyposażenia.

To je Reno, tu się można wiele spodziewać.
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Naitsabes » 20 lis 2015, o 12:00

Własnie w tym rzecz. Z poziomu wyposażenia te paski i spojler być powinny ale nic nie wskazuje na to by było coś kombinowane.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Naitsabes » 21 lis 2015, o 13:45

Nikt nie jest w stanie coś więcej podrzucić?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 21 lis 2015, o 13:47

Znajdź jakiegoś belgijskiego dealera Renault i napisz do nich maila z numerem vin i swoim problemem ;) Może więcej Ci powiedzą.
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Naitsabes » 21 lis 2015, o 13:56

Napisałem już do salonu w Belgii i Francji, wciąż liczę, że odpiszą ale trochę to już trwa. Kurcze napaliłem się na to auto i nie mogę wysiedzieć :P

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Farquad » 21 lis 2015, o 23:52

Przenoszę do ogólnego.
Obrazek
Moderator

Moderator
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne