porady odnośnie zakupu clio II sport

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

porady odnośnie zakupu clio II sport

Postprzez kon_radk » 31 sie 2017, o 11:10

Witam forumowiczów!

Za około miesiąc chciałbym kupić pierwszego sporta, rozważam jeszcze focusa st. Niestety nie znalazłem jakichś konkretnych i rzetelnych informacji więc liczę na Was :wave:
Chciałbym wiedzieć na co zwracać uwagę przy zakupie, jakie są typowe bolączki takiego sporta, jakie jest rzeczywiste spalanie i jak wygląda sprawa z ewentualną instalacją gazu?
Jest jeszcze jedna kwestia, kilka razy w roku będę potrzebował zrobić trasę 1000km i czy przeżyje ją ja i clio? :lol:

Przykładowe ogłoszenie które mnie interesuje: https://www.olx.pl/oferta/renault-clio- ... 1b205e85db

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez tony_tr » 31 sie 2017, o 19:51

Takie tematy były, nawet chyba jeden zbiorczy - poszukaj.
Sport jak i zwykłe Clio nie nadają się do długich tras. Generalnie da się ale jest to męczarnia i dla kierowcy i dla samego silnika (krótkie przełożenia = lipa na autostradach).
Co do gazu to można zakładać, nie ma z tym większego problemu.

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne