CLIO IV INITIALE PARIS

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

CLIO IV INITIALE PARIS

Postprzez Tctomasz » 19 wrz 2017, o 08:37

Witam.
Znalazłem na jednym z portali ogłoszeniowych chyba najbardziej wypasioną wersję clio IV, o której nie słyszałem jeszcze od polskich nabywców tego modelu. Oczywiście wybaczcie, że wziąłem zdjęcia zgniecionego wraku sprowadzonego z za granicy...który pewnie za jakiś czas pojawi się jako JEDYNA TAKA W POLSCE ITD, haha...ale zrobiłem to głownie dlatego, żeby pokazać jak pięknie może wyglądać CLIO IV w najbogatszej wersji z deską obszytą skórą, dwukolorową tapicerą, kamerami 360 itp...nawet obszycie drzwi jest mega ekskluzywne z tymi przeszyciami...a nie goły plastik...
Piękne auto więc chciałem je pokazać jako przykład, że INITIALE PARIS w CLIO jest możliwe...nie wyśmiewajcie się ze mnie i z mojej niewiedzy :-) ale ja takie auto widzę pierwszy raz w ogłoszeniach...zazwyczaj królują popularne a nas wersje LIMITED itp.
Pewnie jak kiedyś kupię CLIO IV to też pojadę obszyć jej deskę skórą w identyczny sposób ☺...i będę szukał w tej wersji wyposażenia inspiracji do przeróbek swojego clio w przyszłosci, haha...no chyba, że uda się dostać całe takie clio w tej wersji...ale pewnie tylko z za granicy.
Pozdrawiam.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Szympulek » 19 wrz 2017, o 09:29

Noo wnętrze na prawde robi wrażenie :o Nie zdziwie się jak faktycznie niedługo będzie na sprzedaż naprawiona w Polsce :D

Początkujący
Zlotowicz
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 19 wrz 2017, o 10:10

Dokładnie, jak pisałem z Renault Polska to obiecali ze już phI wprowadzić mieli do naszego kraju ale niestety. Też inspirowałem tą wersja np. z lusterkiem fotochromatycznym. Deska nie ma tak naprawdę skory, bo skóra od słońca pęka :( ale poszczególne części, nawet fotele pojawiają się na Allegro;) cechy wyjątkowe to inne oświetlenie w środku : podświetlane lusterka, schowek, podsufitka z alcantary, skóra na fotelach to nappa itd

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 19 wrz 2017, o 10:26

Właśnie widziałem na zdjęciach jeszcze podsufitke z alcantary ale juź nie dodałem tamtej fotki...a ze skórą masz rację...to pewnie taka sama eko-plastik-skóra jak u mnie na desce w trójce, haha...ale przynajmniej nie pęka..to dobra wiadomość.
Natomiast pytałem wstępnie tapicera u którego robię czasami jakieś przeróbki...bo nie tylko kierownicę z clio tam obszywałem...i powiedziwł mi, że spokojnie obszyłby mi identycznie deskę i nawet za w miarę rozsądne pieniądze...
Te deski obszyte oryginalnie faktycznie czasami pojawiają się na alle... ale drzwi obszytych tak jak tu jeszcze nie widziałem...tyle, że pewnie to kwestia czasu i też się pojawią te tapicerki tak jak mówisz...
Natomiast niestety jedyne wersje INITIALE z tej wersji clio będą sie pojawiać na naszym rynku tylko w takim stanie...podobnie jak jest z clio III w wersji FFR, która była u nas niedostępna...szkoda.

Ps.
U Ciebie widziałem właśnie ten nowy lewar i na prawdę robi robotę... to nie jest z INITIALE?☺...a lusterka nie podpatrzyłem ale zobaczę.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 19 wrz 2017, o 11:07

Lewar jest od nowego RS'a ale kształt ma jak initiale :) tapicerka kiedyś była z boczkami bodaj za 4500;) wiec kosmos

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 19 wrz 2017, o 11:32

BatManClio napisał(a):tapicerka kiedyś była z boczkami bodaj za 4500;) wiec kosmos

No to faktycznie nie mało...taką samą cenę dał mi tapicer za obszycie skórą środka w mojej trójce..wiadomo, wybrałbym sobie indywidualnie wszystko zaczynając od koloru nici a skończywszy na rodzaju skór (pikowane lub wentylowane...) i wzorze obszycia...
Tyle, że termin jaki usłyszałem już mnie w ogóle wykończył...przyszły rok, haha...więc nie ma o czym mówić bo w przyszłym roku pewnie kupię czwórkę...i wtedy będę znowu myślał nad różnego rodzaju zabawami w ulepszanie jej...pewnie podpatrzonymi na tym forum :-)...bo widzialem, źe dużo robicie róźnych modów w swoich czwórkach...i to mi się podoba :-)

Ps. Na pewno jedno muszę przyznać...CLIO IV INITIALE PARIS JEST PIĘKNE ☺...i daje inspiracje.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne