System R Link Clio IV 2017.

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

System R Link Clio IV 2017.

Postprzez ania0301 » 5 lis 2019, o 23:19

Witam serdecznie wszystkich fanów Clio.
Od kilku dni zostałam posiadaczka Clio IV z 2017r który posiada oprogramowanie RLINK. Mam kilka pytać dotyczących tego systemu.
1. Samochód został sprowadzony z Niemiec i nie posiada mamy Polski, znalazłam już kartę, muszę ją jedynie zamówić która jest z mapa Polski i Europy, rozumiem, że to sprawę załatwi?
2. Znalazłam również na stronie taka aktualizacje, pobrałem ja już na pendrive, muszę tylko podłączyć do samochodu
https://easyconnect.renault.pl/software ... -evolution
Co to da? Pomoże coś?
3. Na YouTube oglądałam filmik i ktoś wspominał że Rlink jest połączony z internetem - o co chodzi? Ja mam coś z tym zrobic, kupić kartę,zasilać ja?

Czy na wstępnie zanim wszystko zrobię mam przywrócić ustawienia fabryczne? Może było by dobrze?

Będę wdzięczna za wytłumaczenie o co w tym wszystkim chodzi.
Pozdrawiam serdecznie
Ania.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Jammen » 5 gru 2019, o 20:24

1. Nowa mapa załatwi sprawę nawigacji.
2. System warto zaktualizować choćby po to by współpracował z Android Auto
3. Karta sim zamontowana w aucie pozwala pobierać: aplikacje, dane z TomTom-a (np. o ruchu drogowym, wypadkach), pogodę i jest "bezobsługowa". Auto łączy się z internetem ale tylko w ramach systemu R-Link. Zadzwonić do koleżanki się z niego nie da. Nie trzeba jej doładowywać.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne