Chłodnica klimatyzacji

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Chłodnica klimatyzacji

Postprzez Duchu123 » 15 lis 2019, o 19:54

Witam,
Mam nieszczelna chłodnice klimy problem z tym ze jest zintegrowana z chłodnica wody. Jak wymienić ta chłodnice, na co zwrócić uwagę. Zwykła chłodnice wymieniałem w innych autach ale nie wiem jak jest z klima .....clio 3 1.2

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 15 lis 2019, o 21:02

Zdejmujesz zderzak,wypuszczasz płyn chłodniczy, odkręcasz złączki chłodnicy klimy, rozłączasz węże płynu chłodniczego od części wodnej, wyjmujesz chłodnicę zespoloną. Kupujesz nową chłodnicę, osuszacz (jeżeli nie ma w komplecie), łączysz węże wodne, skręcasz rurki klimatyzacji na nowych o-ringach, zakładasz zderzak. Napełniasz i odpowietrzasz układ chłodzenia, jedziesz do speców od klimy żeby napełnić układ. Cieszysz się działającą klimą do następnego razu.

Jak masz zdjęty zderzak warto wymienić żarówki w lampach, po ich odkręceniu jest doskonały dostęp do każdej żarówki.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne