Mokra podłoga i bagażnik

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Mokra podłoga i bagażnik

Postprzez Badass » 17 lis 2019, o 09:43

Jeżeli pisze w złym dziale z góry przepraszam i prosiłbym o przeniesienie do poprawnego ;-)
Część .
Posiadam clio2 16v z 2001r auto 3 drzwiowe z szyberdachem .
1. Mam mokra podłogę od strony kierowcy i pasażera nie wiem którędy może on lecieć.
Odpływu są oczyszczone w podszybiu , płyn chłodniczy w normie .

2. Mokry bagażnik w rogach ciężko mi opisać gdzie dokładnie więc dodam zdjęcia później ;-)
3. Wiecie może czy da się gdzie kupić zamiennik uszczelki do szyberdachu .
W jednemu miejscu mi przecieka a oryginalna kosztuje 500-600 zl

Z góry dziękuję

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez czesiek1989r » 24 lis 2019, o 17:50

Co do bagażnika to ponoć przez lampy woda sie wlewa. Kolega mamiroma1970 chyba przerabiał temat.
Diagnostyka komputerowa - odczytywanie i kasowanie błędów wysterowywanie podzespołów w czasie rzeczywistym
Moja Renata sprzedana :(
Krówka

Średnio Zaawansowany
Lider Regionalny
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Mentorr » 9 sty 2020, o 10:40

Gdzie masz te oryginalne uszczelki dostępne do szyberdachu?
Też mi cieknie z szyberdachu i cały był demontowany i klejone uszczelniaczem na nowo, mówię o łączeniu szyberdachu z dachem.
Dziś po deszczach mam mokrą podsufitke i chyba winna będzie ta uszczelka u góry do dolega do niej szyba..

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Matiz1992 » 9 sty 2020, o 12:14

Co do bagażnika, to może też lać przez plastikowe czarne zaślepki - opierają się chyba o nie odboje klapy (widoczne po otwarciu klapy, nad lampami). U mnie tam lało i wkleiłem je na silikon - od tamtej pory w bagażniku sucho.

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne