Problem z otwarciem maski

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Problem z otwarciem maski

Postprzez Duchu123 » 24 lis 2019, o 19:16

Witam, wymieniałem chłodnice odkręciłem lampy pas i wymieniłem ja skręciłem wszystkie szczeliny wyglądają ok. Problem taki jak otwieram maskę słyszę ze zamek otwiera się ale maska ani drgnie podważając wtedy śrubokrętem podnoszę ja odchylał te zabezpieczenie i otwierAm. Poprosu maska nie odskakuje. Od nowa rozkręcać cały przed czy mogę jakoś linke naciągnąć ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Wiktor221 » 25 lis 2019, o 14:06

Wyreguluj zamek tak aby czpień od maski - lużno wchodził w zamek .Linka powinna mieć ok. 5 mm luzu .

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 25 lis 2019, o 14:31

Duchu123 napisał(a):Od nowa rozkręcać cały przed czy mogę jakoś linke naciągnąć ?

Zamka raczej nie ruszałeś więc nie powinno się nic zmienić, zderzak to tylko plastikowa skorupa na kilku śrubach.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez czesiek1989r » 26 lis 2019, o 18:51

Ale jak pas przedni przesunął to trzpień z klapy już nie trafia idealnie i przy otwarciu sie blokuje.
Diagnostyka komputerowa - odczytywanie i kasowanie błędów wysterowywanie podzespołów w czasie rzeczywistym
Moja Renata sprzedana :(
Krówka

Średnio Zaawansowany
Lider Regionalny
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 27 lis 2019, o 02:37

czesiek1989r napisał(a):Ale jak pas przedni przesunął to trzpień z klapy już nie trafia idealnie i przy otwarciu sie blokuje.

Do wymiany chłodnicy tego nie trzeba ruszać, wymieniałem to wiem. Może jednak mechanik powinien chłodnicę wymienić, taniej by wyszło i bez dodatkowych problemów.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne