Klimatyzacja jaka

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Klimatyzacja jaka

Postprzez Pytajnik » 7 sty 2020, o 12:15

Witam,
mam na oku Clio IV z 2014 roku z klimatyzacją manualną. Czy warto? Czy lepiej nie brac z manualną?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 7 sty 2020, o 13:08

Tylko z automatyczną .Manual jest jednak lepszy niż brak klimatyzacji.
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Natan » 7 sty 2020, o 14:12

Automatyczna czy manualna :?: . Oto jest pytanie :lol: . Jak sobie lubisz "poklikać" bierz ręczną. W samym działaniu na Ciebie osobiście niczym się nie różni od automatycznej. Jak jesteś "leniem" i chcesz "przyszpanować" sąsiadowi/kolegom bierz "ałtomata". Zasada prosta jak drut. Co się szybciej zepsuje :?: . Coś co ma np. 50 ruchomych części i oprogramowanie, czy to co ma np. 10-15 części i śladowy soft i minimalną ilość czujników w danym miejscu :?: . Oto jest pytanie...proste jak drut zwłaszcza we francuskiej elektronice ;) .

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 7 sty 2020, o 18:14

Natan napisał(a):W samym działaniu na Ciebie osobiście niczym się nie różni od automatycznej

Poza wygodą użytkowania i utrzymywaniem stałej temperatury :) .Po ustawieniu temperatury w automacie utrzymuje ją samoczynnie ,w manualu trzeba jednak ciągle temperaturę ręcznie dobierać. Mam porównanie ,w Twingo jest manual,w Clio 3 i Grand Vitarze automat. Mogę Cię zapewnić ,że kupowałem auta z automatem nie po to żeby"szpanować" czy z lenistwa ,tylko dla własnej wygody.
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 7 sty 2020, o 23:18

Pytajnik napisał(a):Witam,
mam na oku Clio IV z 2014 roku z klimatyzacją manualną. Czy warto?

Najważniejszy jest stan techniczny auta, klimatyzacja manualna też jest OK.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne